• Home
  • Actualitate
  • Nu e o glumă! Cristina din Iași a făcut contestație la Bacalaureat, deși luase 9.95! Ireal ce note a primit după

Nu e o glumă! Cristina din Iași a făcut contestație la Bacalaureat, deși luase 9.95! Ireal ce note a primit după

Cristina din Iași a făcut contestație la Bacalaureat, deși luase 9.95

Iași, România – Cristina, o elevă de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, a trecut printr-o perioadă intensă de emoții în urma rezultatelor de la Bacalaureat. Inițial, rezultatele finale i-au adus o medie de 9,95, cu o notă de 9,85 la chimie. Însă, determinată să-și demonstreze adevăratul potențial, Cristina a depus contestație la această notă.

După reevaluare, bucuria a fost cu atât mai mare: nota ei la chimie a fost ajustată la 10, ceea ce i-a permis să obțină o medie de 10 curat la Bacalaureat. În sesiunea iunie-iulie 2023, Cristina se numără printre cei 76 de candidați care au încheiat probele scrise cu media 10.

Într-o declarație pentru BZI, Cristina a subliniat că acest rezultat „reprezintă o confirmare a acumulării de cunoștințe din mai multe domenii, atât științifice, cât și lingvistice”. Ea a adăugat că acest succes nu ar fi fost posibil fără profesorii care au ghidat-o în ultimii patru ani de liceu.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, în sesiunea iunie-iulie 2023, au fost depuse un total de 54.632 de contestații. Evaluarea acestor lucrări a dus la modificarea notelor pentru 51.646 de lucrări. Rezultatele după contestații au crescut numărul total de candidați care au promovat examenul la 94.004, adică cu 2.758 mai mult față de rezultatele inițiale.

În timp ce rata de reușită pentru promoția curentă este de 80,5%, o creștere ușoară față de anul anterior, procentul pentru promoțiile anterioare este în ușoară scădere, de la 32,1% anul trecut la 31,6% în acest an.