• Home
  • Povești
  • O femeie a nascut cu 15 zile mai devreme, pentru ca sotul bolnav de cancer sa-si cunoasca fiica

O femeie a nascut cu 15 zile mai devreme, pentru ca sotul bolnav de cancer sa-si cunoasca fiica

O femeie a nascut cu 15 zile mai devreme, pentru ca sotul bolnav de cancer sa-si cunoasca fiica

Într-o lume în care medicina avansează în ritm rapid, cu progrese remarcabile în lupta împotriva bolilor, cancerul continuă să fie o provocare majoră. Un astfel de caz este al lui Mark, un bărbat de 52 de ani care, după ce a aflat că mai are doar o săptămână de trăit, a primit șansa emoționantă de a-și cunoaște cel de-al cincilea copil.

Diagnosticate cu cancer în preajma Crăciunului, Mark a petrecut primele zile ale anului următor în spital, luptându-se cu complicațiile chimioterapiei care i-au afectat plămânul. Familia a sperat că acesta va putea să se bucure de nașterea iminentă a copilului său, dar la jumătatea lunii ianuarie, medicii au confirmat inevitabilul: Mark avea doar o săptămână de trăit.

În ciuda diagnosticului fatal, soția sa, Diane, a luat o decizie care a încărcat cu emoție întreaga familie: a devansat data nașterii cu două săptămâni pentru ca Mark să-și cunoască fiica. Savannah, născută pe 18 ianuarie, a venit pe lume sănătoasă și a putut să-și cunoască tatăl.

„Din păcate, a putut să o mai vadă înca o dată a doua zi după naștere, deoarece a intrat într-o comă din care nu a mai putut ieși, murind la sfârșitul lunii ianuarie, a anului trecut.” a povestit Diane.

În ciuda durerei imense, Diane nu a fost lăsată să aibă grijă singură de cei cinci copii ai săi. Toți au primit burse pentru următorii patru ani, un suport esențial pentru familia rămasă în urma tragediei.