Experiența recentă a unei coafeze din Mexic a devenit subiect de discuție pe internet. Părea o zi ca oricare, cu zeci de clienți dornici de o schimbare de look, când o fetiță de 8 anișori a călcat pragul salonului, însoțită de mama ei.

Atunci când a început să o pieptene, coafeza a înlemnit pur și simplu! Fata avea sute de păduchi albi în păr, un caz nemaîntâlnit de femeie.
Păduchii sunt o problemă des întâlnită în şcoli, dar spre deosebire de anii în care se foloseau ca remedii gazul sau „alifia”, acum există foarte multe soluții pentru această problemă.

Ce sunt lindinii și cum se înmulțesc aceștia?
Vara se apropie, iar temperaturile de afară cresc.
În această perioadă apar primele infestări cu păduchi și lindini. Lindinii nu sunt altceva decât ouăle de păduchi depuse în părul gazdei lor. Copiii sunt cei mai predispuși la infestarea cu lindini. Prin urmare, este important să știi cum să scapi de lindini în mod rapid, pentru a împiedica înmulțirea păduchilor.

Ouăle depuse de păduchi se numesc lindini. Păduchii depun ouă pe scalp, de obicei în zona cefei, în zonele laterale ale capului sau în spatele urechilor. Acest lucru are loc deoarece aceste zone emană căldura necesară pentru incubația ouălor de păduchi.

Atenție! Păduchii de sex feminin produc un lipici foarte puternic
Păduchii de sex feminin produc un lipici foarte puternic, care ajută ca lindinii să stea lipiți de scalp. Acest lipici îngreunează spălarea sau îndepărtarea ouălor. În plus, după ce păduchii depun ouăle, este nevoie de numai o săptămână pentru ca ele să eclozeze, în funcție de temperatură și umiditate.

În cazul în care ai luat păduchi, nu te sfătuim să apelezi la produsele chimice, din farmacii, pentru că sunt și alte soluții mai puțin toxice. Ține minte că bunicii noștri se tratau cu gaz lampant, amestecau cantități egale de apă și gaz cu 15 minute înainte de a se spăla pe cap, iar a doua zi se pieptănau cu un pieptene special, foarte des.

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente este cel cu oțet. Înmoaie părul și scalpul în oțet, iar apoi acoperă-ți capul cu o cască de duș. Lasă oțetul să acționeze peste noapte, pentru că în acest mod păduchii adulți vor fi sufocați, iar ouăle erodate.

O altă metodă este să folosești uleiuri esențiale, însă mare atenție pentru că va trebui să amesteci 15-20 de picături cu 60 ml ulei de măsline. Uleiurile esențiale care pot omora păduchii sunt următoarele: arbore de ceai, levănțica, neem, cuișoare, eucalipt, anason, scorțișoara, cimbru roșu, menta sau nucșoara.