• Home
  • Timp liber
  • O tânăra chinuită 6 luni de o reacție cutanată a descoperit cauza. I se poate întâmpla oricui

O tânăra chinuită 6 luni de o reacție cutanată a descoperit cauza. I se poate întâmpla oricui

O tânăra chinuită 6 luni de o reacție cutanată a descoperit cauza

Erin Dunn, o femeie de 24 de ani din Atlanta, a descoperit cauza surprinzătoare a unei reacții severe a pielii care a chinuit-o timp de șase luni. Într-un videoclip TikTok viral, Dunn a povestit cum a realizat că cerceii extrem de ieftini pe care îi purta erau vinovați.

Totul a început în noiembrie anul trecut, când Dunn s-a trezit cu mâncărime și erupții cutanate în jurul ochilor, buzelor, urechilor și mâinilor. După o vizită la urgențe, unde a primit picături cu antibiotic, simptomele nu s-au ameliorat. Pe parcursul lunii mai, erupția a persistat, provocând disconfort și mâncărime intensă.

Dunn a încercat multiple soluții: creme cu steroizi, schimbări în dietă și produse de îngrijire personală. A suspectat chiar și o alergie la motanul ei, ajustând hrana acestuia și curățându-l mai des. Totuși, simptomele au continuat.

În iunie, Dunn a dat peste un articol online despre cercei care pot cauza eczeme și a realizat că simptomele ei erau similare. După ce a renunțat la cerceii ieftini, erupția a dispărut.

Dunn a împărtășit povestea pe TikTok, videoclipul devenind rapid viral, cu peste 1,2 milioane de vizualizări. Mulți alți utilizatori au comentat cu propriile experiențe similare.

Experții avertizează că bijuteriile ieftine conțin adesea nichel, un metal care poate provoca reacții alergice. Persoanele cu sensibilitate la nichel ar trebui să opteze pentru bijuterii din materiale hipoalergenice precum oțel inoxidabil de calitate chirurgicală, titan, platină, argint pur sau aur de 24K.

Dunn nu a dezvăluit marca cerceilor pentru a sublinia că problema nu este legată de un anumit brand, ci de calitatea materialelor folosite.

„Sper că oamenii vor învăța din povestea mea”, a spus Dunn, menționând importanța conștientizării alergiilor la metal.

Alte articole recomandate