• Home
  • Actualitate
  • Oamenii de știință au găsit un „portal” antic într-o peșteră care adăpostește obiecte folosite pentru a „invoca spiritele”

Oamenii de știință au găsit un „portal” antic într-o peșteră care adăpostește obiecte folosite pentru a „invoca spiritele”

62368537

Oamenii de știință au găsit un „portal” străvechi într-o peșteră, care adăpostește obiecte folosite pentru a invoca spirite, scrie Mirror.co.uk.

Peștera Te’omim din zidurile orașului antic de pe dealurile de vest ale Ierusalimului se spune că conține apă de izvor cu proprietăți vindecătoare.

Datând între 4000 î.Hr. și secolul al IV-lea d.Hr., situl a fost studiat timp de 150 de ani. Într-o săpătură recentă, trei cranii și mai mult de 100 de lămpi ceramice au fost descoperite în colțurile ascunse ale peșterii, determinând noi teorii.

Eitan Klein, de la Israel Antiquities Authority de la Ashkelon Academic College și Boaz Zissu de la Universitatea Bar-Ilan, a scris: „Peștera Te’omim din dealurile Ierusalimului are toate elementele cultice și fizice necesare pentru a servi drept un posibil portal către lumea de dincolo”.

În anii 1970, cercetătorii au descoperit o serie de pasaje secrete nedescoperite anterior care duceau la camere ascunse din peșteră.

În aceste crăpături fuseseră ascunse monede, ceramică și arme metalice, precum și lămpile și craniile.

Scrierile descoperite din epoca romană sugerează că felul în care pâlpâiau flăcările din lămpi a fost considerat un mod de a comunica cu demonii și spiritele de dincolo, relatează Daily Star.

Între timp, craniile erau asociate cu vrăjitoria la acea vreme și se credea că armele ajută la lupta împotriva spiritelor rele, potrivit cercetătorilor.

Sursa: mirror.co.uk