Pensiile se majorează din ianuarie 2024 cu 13,8%

Pensii

Începând cu 1 ianuarie 2024, pensionarii români vor beneficia de o majorare semnificativă a pensiilor, cu un procent de 13,8%, conform declarațiilor oferite de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Acest pas reprezintă una dintre cele două majorări prevăzute pentru anul 2024, a doua majorare urmând să fie implementată odată cu recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii a subliniat angajamentul Guvernului României de a asigura finanțarea necesară pentru noua lege a pensiilor, o lege ce va conduce la creșteri de venituri pentru toți pensionarii. Această promisiune vine în contextul unor declarații considerate de Bucura-Oprescu ca fiind „panicarte” și „populiste”, făcute de diverse entități politice, ce pot genera neliniște în rândul populației.

Cu privire la calendarul de plată, pensiile vor fi virate în conturile pensionarilor între 1 și 15 ianuarie 2024, cu mențiunea că instituțiile vor începe activitatea din data de 3 ianuarie. Se anticipează că, dincolo de această majorare imediată, schimbări majore vor apărea în septembrie 2024, moment în care va avea loc recalcularea tuturor pensiilor.