• Home
  • Parteneri
  • Pizza Quatro Formaggi, Margherita, Capriciosa? Care sunt cele mai populare tipuri de pizza?

Pizza Quatro Formaggi, Margherita, Capriciosa? Care sunt cele mai populare tipuri de pizza?

Presto Pizza este locul din care poți achiziționa pizza preferată

La Presto Pizza poți găsi toate tipurile de pizza din topul celor mai populare și în plus, ai la dispoziție și prețuri foarte avantajoase. Poți găsi inclusiv pizza la 10 lei sau oferte speciale pentru comenzile mai mari, astfel încât să te bucuri de fiecare dată de preparatele dorite fără să te gândești la preț. Toate preparatele din acest restaurant sunt obținute din ingrediente de calitate, tot timpul proaspete, iar pizza este coaptă lent, în cuptorul cu lemne, pentru ca aromele din topping să ajungă în aluat și să îi dea acea savoare specială.

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi este de origine italiană și vine cu o combinație de patru tipuri de brânză, de aici având și numele care a consacrat-o. În rețeta originală, se folosește mozzarella, alături de alte trei specialități de brânză. De cele mai multe ori se folosesc brânzeturile locale iar cele mai populare dintre ele sunt Fontina, Gorgonzola și Parmegiano. În România, vei găsi atât reteța originală, cât și specialități cu brânzeturi locale. 

Pizza Diavollo

Pizza Diavollo este o specialitate foarte populară, fiind iubită de toți cei care mănâncă picant. O vei găsi în toate pizzeriile, inclusiv la Presto Pizza, dar și în restaurantele din întreaga lume. Pizza Diavollo are salam picant, mozzarella, sos de roșii iute și uneori poți adăuga chiar ardei iute pe ea ca extra topping. În America, această pizza poate fi găsită sub numele de pizza pepperoni, pentru că așa este numit salamul lor picant.

Pizza Capriciosa

Denumirea acestui sortiment se traduce prin capricios și este cea mai bună variantă pentru pizza Capriciosa deoarece toppingurile variază extrem de mult. Uneori Capriciosa este obținută combinând ingredientele care includ mozzarella, roșii, anghinare, măsline, șuncă, ouă fierte, pe când în alte zone pizza poate avea pește sau cârnați. Totul depinde de preferințe și de tendințele locale pentru a obține o Capriciosa delicioasă.

Pizza Calzone

Aceasta este una dintre cele mai speciale tipuri de pizza, datorită formei sale. Este pe jumătate rotundă și este acoperită în partea de sus, pentru că blatul clasic de pizza este pliat pe jumătate astfel încât toppingul să se coacă în interior. Scopul unei astfel de pizza este acela de a fi consumată din mers, de aceea și are acea formă de corn care a consacrat-o. De obicei, acest sortiment are în interior mozzarella, șuncă sau salam, parmezan și ciuperci, dar rețeta poate varia în funcție de extra toppingurile pe care le adaugi.

Pizza Margherita

Aceasta este o delicatestă în întreaga lume și a fost savurată pentru prima dată de regina Margherita, ea fiind cea care a cerut un astfel de preparat. Deoarece pizza Margherita reproduce steagul italiei, toppingurile au roșu, alb și verde, adică roșii, mozzarella și busuioc. Această combinație, precum și modul în care pizza a apărut, au consacrat Margherita și au făcut-o una dintre cele mai populare tipuri d pizza din întreaga lume. 

Pizza Marinara

Aceasta este o pizza napolitană în spatele căreia există și o legendă. Se spune că era consumată de perscari atunci când aceștia reveneau acasă din Golful Napoli. Toppingurile sunt reprezentate de roșii, ulei de măsline, busuioc și usturoi, iar în anumite rețete poate avea fructe de mare sau chiar pește în funcție de preferințele locale. 

Acestea sunt unele dintre cele mai populare sortimente de pizza, datorită combinației speciale de ingrediente care aduc o aromă unică, savuoasă, acestui preparat iubit de toată lumea.