• Home
  • Actualitate
  • Preot din Vaslui, acuzat că a împrumutat bani de la enoriași și i-a jucat la păcănele

Preot din Vaslui, acuzat că a împrumutat bani de la enoriași și i-a jucat la păcănele

Preot

Un preot din județul Vaslui, Daniel Pleșu, este pus sub acuzare de enoriașii săi pentru că ar fi împrumutat zeci de mii de lei de la ei și apoi i-ar fi jucat la păcănele. Preotul, care servește parohiile Hălărești și Siliștea, din comuna Iana, este acuzat de peste 20 de persoane din comunitatea locală.

Confruntat cu aceste acuzații, Pleșu neagă că ar fi pierdut banii în jocuri de noroc, dar admite că are datorii semnificative la enoriașii săi. El susține că problemele sale financiare au apărut după ce s-a împrumutat de la un cămătar pentru a-și cumpăra o casă.

„Nu este chiar așa, cum spune lumea, se exagerează! Este adevărat că am datorii mari la oameni, dar mi-am cumpărat o casă și m-am încurcat cu un cămătar”, a declarat Pleșu pentru publicația Vremea Noua. „S-au tot acumulat datoriile și s-a ajuns la o sumă consistentă și pierdeam apartamentul. Și atunci a trebuit să mă împrumut, din stânga, din dreapta, ca să-i dau cămătarului dijma.”

El susține că înțelege nemulțumirea oamenilor și se angajează să le restituie banii. „Înțeleg că oamenii de unde am împrumutat bani sunt nemulțumiți, dar am să vorbesc cu ei și am să le spun că le dau banii înapoi. Recunosc, am făcut o greșeală, într-adevăr, pe care mi-o asum”, a mai spus Pleșu.

Acuzațiile împotriva lui Pleșu vin într-un moment în care Biserica Ortodoxă Română se luptă pentru a menține încrederea publicului în fața unor acuzații similare de comportament necorespunzător ale unor preoți.