Președintele Consiliului Județean Hunedoara s-a deghizat și s-a dat drept pacient la Urgențe, după ce mai mulți cetățeni au depus reclamații. Ce s-a întâmplat în sala de așteptar

VA Press

Președintele Consiliului Județean Hunedoara s-a deghizat și s-a dat drept pacient la Urgențe

Într-o mișcare fără precedent, Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara și președinte al PSD Hunedoara, s-a dat drept pacient la Spitalul Județean de Urgență Deva pentru a evalua tratamentul pacienților în unitatea medicală. Decizia sa a venit ca răspuns la numeroasele sesizări primite de la cetățeni cu privire la nivelul serviciilor acordate în spital.

Pentru a se asigura că experimentul său va fi cât se poate de autentic, Nistor s-a deghizat pentru a nu fi recunoscut și a așteptat în triaj. În ciuda faptului că a susținut că se simte foarte rău, a fost ignorat timp de aproape o oră. Nistor a documentat întreaga experiență și a împărtășit-o pe pagina sa de Facebook.

În timp ce se afla în sala de așteptare, Nistor a întâlnit un alt pacient care, la fel ca el, aștepta de mult timp să fie văzut de medici. Într-un alt incident, un membru al personalului medical a amenințat cu alungarea unei femei care căuta informații despre starea tatălui ei.

După ce a dezvăluit identitatea sa, Nistor a criticat aspru personalul medical pentru comportamentul lor față de pacienți. „Aveți super salarii, ne zbatem să facem un compartiment UPU cum rar există, iar modul în care vă comportați cu oamenii lasă de dorit,” a spus Nistor. A promis că va lua măsuri în această privință.

Nistor a încheiat sesiunea sa de „pacient sub acoperire” cu un apel la acțiune: personalul medical să își schimbe comportamentul sau să își caute alt job. Îndeamnă pacienții care se simt ignorați să facă sesizări atât către echipa managerială a spitalului, cât și către Consiliul Județean.