• Home
  • Externe
  • Prețul urzicilor atinge noi maxime pe piața din România în martie 2024. Cât costă un kg de urzici

Prețul urzicilor atinge noi maxime pe piața din România în martie 2024. Cât costă un kg de urzici

pretul-urzicilor-atinge-noi-maxime-pe-piata-din-romania-in-martie-2024.-cat-costa-un-kg-de-urzici

Urzicile, recunoscute pentru proprietățile lor nutritive excepționale, devin un produs tot mai căutat în această perioadă a anului, când calitatea lor este la apogeu. Această cerere crescută a determinat comercianții să majoreze considerabil prețurile.

Care este prețul actual al urzicilor pe piața din România în 2024? Conform informațiilor furnizate de spynews.ro, urzicile, care odinioară erau printre cele mai accesibile produse alimentare, acum au devenit semnificativ mai scumpe.

În prezent, un kilogram de urzici se vinde cu aproximativ 60 de lei în majoritatea piețelor din țară, marcând o creștere substanțială față de prețul de 40 de lei per kilogram de anul trecut, conform observațiilor cumpărătorilor. Această ajustare de preț îi determină pe consumatori să achiziționeze cantități mai reduse pentru a-și permite savoarea distinctă a urzicilor.

Pentru cei interesați de alternative cu beneficii nutritive similare, leurda sau spanacul reprezintă opțiuni mai accesibile. Un exemplu este spanacul, care se comercializează la prețul de aproximativ 2 lei legătura.

Beneficiile consumului de urzici pentru sănătate Nutriționiștii confirmă valoarea nutritivă superioară a urzicilor, subliniindu-le ca o sursă importantă de vitamine și acid folic, ideale pentru dietele de slăbit datorită densității lor nutriționale ridicate și conținutului scăzut de calorii.

 » România FM – Externe
Citește continuarea 👆