• Home
  • Actualitate
  • Primele declarații ale primarului din Caracal, tatăl patronului stației GPL din Crevedia. „Dacă au murit pompieri, e treaba lor”

Primele declarații ale primarului din Caracal, tatăl patronului stației GPL din Crevedia. „Dacă au murit pompieri, e treaba lor”

Explozie gpl Crevedia

Crevedia, un orășel liniștit până acum, a fost scena unei catastrofe în această seară, când o serie de explozii puternice au zguduit o stație GPL. Sursele indică faptul că stația funcționa ilegal și era sub patronajul lui Ionuț Daniel Dobrea, fiul primarului PSD din Caracal.

Forțele de ordine și echipele de intervenție sunt în număr mare la fața locului, încercând să controleze situația și să ofere primul ajutor victimelor. Până în prezent, 46 de persoane au fost transportate la spital, dintre care opt sunt în stare critică și au fost intubate. Două dintre victime, pompieri răniți în explozie, vor fi transferați la Spitalul Militar din Bruxelles pentru tratament specializat.

Spitalul Floreasca a primit cea mai mare parte a victimelor, cu 28 de pacienți internați, dintre care 7 sunt pompieri. În urma exploziei, a fost activat planul alb, ceea ce înseamnă că toate cadrele medicale au fost chemate la datorie și vor rămâne la spital toată noaptea.

Traficul în zona Ștefan cel Mare spre Floreasca a fost restricționat pentru a permite accesul rapid al ambulanțelor. Alte 12 spitale din Capitală s-au declarat pregătite să primească pacienți.

În mijlocul acestei tragedii, o declarație a primarului din Caracal a stârnit indignare. După ce a fost informat că un angajat de-al său se numără printre victime, primarul a declarat: „Îmi pare rău pentru angajatul meu. Dacă au murit dintre pompieri, e treaba lor”. Această reacție a fost considerată insensibilă și nepotrivită contextului.

Se pare că identificarea unor victime este dificilă, iar colegii pompierilor răniți se bazează pe indicativele de stație pentru a determina identitatea lor. În plus, o persoană este încă dată dispărută, iar eforturile de căutare continuă.

Inspectorii Insemex vor investiga cauzele exploziilor mâine, având în vedere informațiile privind funcționarea ilegală a stației GPL.

Această tragedie aduce în prim-plan necesitatea unor controale mai stricte și a unei reglementări adecvate pentru stațiile GPL, pentru a preveni astfel de incidente în viitor.