• Home
  • Actualitate
  • Primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara

Primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara

virusul West Nile

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind confirmat cu virusul West Nile. Confirmarea a venit în urma unor teste de sânge efectuate la laboratorul unității medicale, potrivit unui comunicat de presă emis de spital marți.

„Pacientul a fost internat cu simptome ușoare dar persistente, incluzând febră, fotofobie, afazie și vedere dublă”, a declarat dr. Anca Elena Ianiţcaia, medic specialist în Boli Infecțioase la spitalul menționat. „Starea lui de sănătate este acum stabilă și va rămâne sub supraveghere medicală pentru câteva zile. Nu există momentan indicii că starea lui de sănătate se va agrava.”

Spitalul a notificat Direcția de Sănătate Publică, iar informația urmează a fi transmisă Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar și poate cauza simptome neurologice grave, în special la vârstnici și persoane cu alte comorbidități. În majoritatea cazurilor, infecția este subclinică. Autoritățile sanitare recomandă evitarea expunerii la țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte adecvată și utilizarea de repelente.

Acest caz reprezintă un moment de alertă pentru comunitate, având în vedere potențialul de răspândire a virusului și implicațiile asupra sănătății publice. O investigație epidemiologică este în curs pentru a determina sursa infecției și a evalua riscul pentru comunitate.