Prin ce argumente atrage orasul Rasnov turisti din toata tara

Pentru persoanele sau familiile care cauta o destinatie de vacanta perfecta pentru a-si petrece o zi de concediu, orasul Rasnov este o alegere ideala. Micul oras brasovean se mandreste cu o multime de obiective turistice, care pot fi vizitate intr-o zi. Turistii cauta sa se relaxeze, sa profite de aerul proaspat si sa aprecieze elemente arhitecturale deosebite.

Unde se afla orasul Rasnov?

Rasnov este un oras din judetul Brasov, situat la 15 km de municipiul Brasov. Aflat in inima tarii, acest oras debordeaza de istorie si pastreaza o atmosfera medievala prin structuri arhitecturale inedite. Cu aproximativ 16.000 de locuitori, acest oras reprezinta una dintre statiunile de interes national din judetul Brasov si o destinatie preferata de turistii care trec prin acest judet.

Care sunt principalele obiective turistice din Rasnov?

Turistii care nu dispun de foarte mult timp se rezuma la vizitarea principalelor obiective turistice. Daca vor sa le viziteze pe toate si sa petreaca mai mult timp in oras, cu siguranta va trebui sa isi gaseasca cazare in Rasnov si sa ramana macar doua zile. Totusi, chiar daca se afla doar in trecere, sunt destule optiuni din care pot alege.

Orice persoana care trece prin acest oras brasovean trebuie sa viziteze Cetatea Rasnov, principala atractie turistica a acestei localitati. Fiind una dintre cele mai bine conservate cetati de pe teritoriul Transilvaniei, fortificatia Rasnov este un adevarat simbol istoric. Aceasta avea scopul de a controla intrarile in Transilvania si rol de aparare impotriva atacurilor tatare.

Turistii care vin insotiti de copii au oportunitatea excelenta de a vizita un parc tematic cu dinozauri. In Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri in marime naturala din Sud Estul Europei, fiind atractia principala a orasului pentru cei mici si nu numai. Acest parc este un loc in care se pot admira 47 de dinozauri in marime naturala, fiind un adevarat muzeu in aer liber.

In apropierea Rasnovului, un alt loc care trebuie vizitat neaparat este Zona Cheilor Rasnoavei. Aceasta zona intruchipeaza un cadru natural impresionant, perfect pentru sporturi montane si pentru agrement. Cheile Rasnoavei sunt locul perfect pentru persoanele pasionate de alpinism si o zona ideala pentru campare. Aici se pot practica si alte activitati precum tiroliana sau zborul cu parapanta.

De ce este Rasnov o locatie ideala pentru calatoriile scurte?

Acestea au fost doar cateva dintre obiectivele care pot fi vizitate intr-o zi la Rasnov, iar daca turistii stau mai mult timp in judet pot vizita si alte locuri precum Wolf Park Adventure, Superland, Parc Aventura, in care se pot distra impreuna cu cei mici. Daca sunt cazati la o pensiune in Rasnov trebuie doar sa isi organizeze activitatile in functie de numarul de zile pe care au de gand sa il petreaca in oras.

Conform CazareRasnov.ro, statiunea este unul dintre orasele preferate de turistii care vor sa faca o calatorie rapida in inima tarii si sa aiba oportunitatea de a alege ce obiective turistice sa viziteze. In anumite zile din an, ei se pot bucura de o serie de evenimente culturale si artistice, precum Festivalul Rockstadt Extreme Fest, Festivalul International de Reconstituire Istorica, Festivalul de Film Istoric si multe alte evenimente.