• Home
  • Sănătate
  • Prof. dr. Monica Pop subliniază importanța imunității în prevenirea cancerului și împărtășește experiența personală Subtitlu: Medicul oftalmolog Monica

Prof. dr. Monica Pop subliniază importanța imunității în prevenirea cancerului și împărtășește experiența personală Subtitlu: Medicul oftalmolog Monica

Orice om are celule canceroase în sânge. Dar se îmbolnăvesc doar cei care fac aceste greșeli care scad imunitatea

Prof. dr. Monica Pop, renumit medic oftalmolog, a vorbit recent în cadrul unei emisiuni TV despre importanța menținerii unui sistem imunitar puternic în prevenirea acumulării celulelor canceroase și apariția tumorilor. Specialistul a subliniat că fiecare persoană are celule maligne în organism, însă acestea sunt în mod normal eliminate de către sistemul imunitar. Problemele apar atunci când imunitatea scade, favorizând acumularea celulelor canceroase.

Dr. Pop a discutat despre factorii care contribuie la scăderea imunității, precizând că depresia, lipsa somnului și o alimentație deficitară în proteine sunt printre principalele cauze. Ea a subliniat importanța consumului de proteine la micul dejun, menționând că un medic infecționist recomandă consumul de ouă, brânză sau iaurt pentru a începe ziua. De asemenea, a evidențiat eficiența vaccinului antigripal, pe care îl folosește de 8 ani, protejând-o chiar și în perioadele de imunitate scăzută.

În plus, prof. dr. Monica Pop a împărtășit experiența sa personală cu cancerul, vorbind despre momentul diagnosticului și decizia de a urma tratamentul. Ea a subliniat că boala nu este incurabilă și a încurajat pe toți cei care se confruntă cu această afecțiune să fie activi și să nu se concentreze pe boală.

În ceea ce privește simptomele cancerului, dr. Pop a avertizat că acestea nu sunt întotdeauna evidente. Ea a povestit despre propriile tulburări digestive inițiale, pe care le-a confundat cu sindromul colonului iritabil, subliniind importanța efectuării regulare a analizelor medicale și investigațiilor, chiar și în absența simptomelor.

Concluzia acestor declarații este că un sistem imunitar puternic joacă un rol vital în prevenirea dezvoltării cancerului, iar un stil de viață sănătos și monitorizarea stării de sănătate sunt esențiale în acest sens.