• Home
  • Actualitate
  • Proprietarii stației GPL din Crevedia se pronunță despre incidentul cu 2 morți și 58 de răniți

Proprietarii stației GPL din Crevedia se pronunță despre incidentul cu 2 morți și 58 de răniți

Proprietarii stației GPL din Crevedia se pronunță despre incidentul cu 2 morți și 58 de răniți

După tragedia devastatoare care a avut loc sâmbătă seara la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, proprietarii stației, au oferit primele declarații oficiale. Două persoane și-au pierdut viața în incident, iar alte 58 au fost rănite, inclusiv 43 de angajați ai Ministerului de Afaceri Interne.

Într-o declarație comună, Doldurea și Stîngă au afirmat că prioritatea lor în acest moment este situația victimelor și a familiilor afectate. „Suntem devastați de tot ce li se întâmplă victimelor și familiilor acestora,” au spus cei doi asociați.

Anchetatorii au început deja investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte ale tragediei și cine este responsabil. Primele constatări indică faptul că stația GPL funcționa ilegal. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a detaliat că angajații efectuau operațiuni de transfer de gaz între cisterne în momentul incidentului. O sursă de foc a apărut sub una dintre cisterne, declanșând o serie de trei explozii devastatoare.

Un angajat al stației a încercat să oprească traficul rutier în apropiere, temându-se de un accident major, dar prima explozie a avut loc înainte ca măsurile de securitate să poată fi implementate. Echipaje de poliție și pompieri au ajuns la fața locului, dar a doua explozie a avut loc înainte ca incendiul să poată fi stins, crescând numărul victimelor.

Ancheta este în curs de desfășurare, iar autoritățile sunt în alertă pentru a oferi toate detaliile necesare. Tragedia a stârnit un val de indignare publică și pune sub semnul întrebării reglementările de securitate pentru stațiile GPL din țară.

Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident.

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”, este comunicatul patronilor FLAGAS.SRL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, notează antena3.ro

Din investigații, în incintă, angajații societății efectuau diferite operațiuni de transfer de gaz, dintr-o cisternă în alta. În data de 26 august, în clădire erau cazați patru angajați ai societății, angajați de origine nepaleză. În jurul orei 18:00 a apărut o a treia autocisternă încărcată cu gaz, care a fost parcată în curte, lângă cele două cisterne existente acolo. Șoferul i-a explicat angajatului de la punctul de lucru că avea o problemă la mașină, justificând că avea o roată blocată, că avea nevoie să transfere gazul din acea cisternă într-una din cisternele goale aflate în curte”, spune Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei doi șoferi se întâlnesc, se cunoșteau ambii angajați ai societății și inițiază transferul de gaz, montând în acest scop un furtun de livrare. În condiții încă neelucidate, sub cisterna care alimenta gazul, a apărut o sursă de foc. Angajatul remarcă acest aspect și a intrat în clădirea de birouri pentru a le cere celor patru nepalezi să meargă afară, ulterior le cere să meargă în stradă, el încercând împreună cu cei patru să oprească traficul, temându-se de un accident major.

La scurt timp după ce ies în stradă, în tentativa de oprire a autoturismelor, are loc prima explozie. O explozie foarte puternică, despre care martorii spun că a împins flăcările până în stradă și a produs primele victimele. Încep să își facă apariția la fața locului diferite echipaje de poliție, cu mai multe mașini de pompieri, care încearcă să securizeze zona, încercând să facă această intervenție de eliminare a incendiului, dar imediat are loc cea de a doua explozie, o explozie mai puternică și care duce la număr mai mare de victime”, a mai spus Alex Florența.