• Home
  • Actualitate
  • Reacția de milioane a educatoarelor unei creșe după ce părinții le-au făcut cadou geluri de duș: ”Noi nu suntem nespălate”

Reacția de milioane a educatoarelor unei creșe după ce părinții le-au făcut cadou geluri de duș: ”Noi nu suntem nespălate”

Reacția de milioane a educatoarelor unei creșe după ce părinții le-au făcut cadou geluri de duș

Incidentul neobișnuit petrecut la Creșa nr. 5 din Constanța, în care educatoarele au refuzat cadourile sub formă de geluri de duș oferite de părinți, a stârnit reacții și discuții în rândul comunității. Potrivit unor conversații de pe WhatsApp, publicate de Focus Press, educatoarele nu numai că nu au fost mulțumite de cadouri, dar s-au și simțit jignite de acestea, considerându-le o ofensă la adresa lor.

Un părinte a relatat pe grupul de WhatsApp că una dintre educatoare a exprimat nemulțumirea în termeni destul de duri: „Noi nu suntem nespălate, ca să ne dați gel de duș.” Această reacție a surprins și a lăsat fără cuvinte părinții, determinând propunerea de a nu mai oferi cadouri cadrelor didactice până la sfârșitul anului școlar.

Unii părinți au considerat reacția educatoarelor ca fiind neadecvată și exagerată. Pe de altă parte, Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a apreciat faptul că educatoarele au refuzat cadourile și a subliniat că actul educațional nu ar trebui să fie motivat de așteptarea unor recompense materiale sub formă de cadouri. El a îndemnat părinții să se abțină de la oferirea cadourilor, menționând că și intenția de a da cadouri poate fi considerată greșită.

Acest incident reflectă tensiunile și sensibilitățile care pot apărea în relația dintre părinți și cadrele didactice, precum și diferitele perspective asupra obiceiului de a oferi cadouri personalului educațional. În timp ce unii văd aceste cadouri ca pe un gest de apreciere și recunoștință, alții le pot interpreta ca fiind nepotrivite sau chiar ofensatoare.