• Home
  • Sănătate
  • Rețete naturiste pentru curățarea limfei. Valeriu Popa: „Oboseala, bolile și problemele cu circulația sângelui ne arată că sistemul limfatic este…”

Rețete naturiste pentru curățarea limfei. Valeriu Popa: „Oboseala, bolile și problemele cu circulația sângelui ne arată că sistemul limfatic este…”

358456828 224393920557445 8329367523955264394 n

Sistemul limfatic are un rol crucial în eliminarea toxinelor și deșeurilor din organism. Curățarea și detoxifierea acestui sistem sunt esențiale pentru menținerea sănătății și a funcționării optime a fiecărui organ din corp.

Există câteva simptome care pot indica un sistem limfatic încărcat și lent, cum ar fi infecțiile recurente, incapacitatea organismului de a lupta eficient împotriva bolilor și infecțiilor, umflarea constantă a ganglionilor limfatici, umflarea splinei, oboseală persistentă, circulație sanguină proastă, transpirație excesivă, mâncărimi pe corp, alergii, sinuzită și tensiune arterială sistolică mare.

Există anumite tratamente naturiste care pot ajuta la curățarea sistemului limfatic:

Suc de afine: Acest suc are proprietăți detoxifiante și contribuie la eliminarea toxinelor din sistemul limfatic, rinichi și intestine.

Afinele conțin compuși care ajută la eliminarea grăsimilor din sistemul limfatic, antioxidanți care sprijină curățarea rinichilor, fibre dietetice, vitamina A și K și potasiu.

Infuzie de plante: O combinație eficientă pentru curățarea limfei constă în utilizarea de gălbenele, lipicioasă și lumânărică. Se prepară o infuzie prin fierberea acestor plante în apă rece timp de 20-45 de minute.

Această infuzie se consumă de 2-3 ori pe zi, timp de câteva săptămâni. Gălbenelele sunt un tonic imunitar general și ajută la curățarea limfei și la reducerea inflamațiilor pielii. Lipicioasa contribuie la curățarea și hrănirea sângelui, iar lumânărica decongestionează limfa și tratează ganglionii limfatici umflați sau blocați în zona gâtului și a brațelor.

Curățarea limfei prin dietă: Se recomandă o dietă bazată pe alimente organice și proaspete, cum ar fi ceapa verde, dovleceii, pătrunjelul, țelina, gulia, varza, semințele de muștar, spanacul, salata verde, morcovii și broccoli.

Se pot consuma sub formă de supă pregătită cu apă distilată, iar această supă se bea înainte de masă.

Ghimbir și usturoi: Ghimbirul stimulează circulația sângelui și a lichidelor din corp, inclusiv a lichidului limfatic, în timp ce usturoiul ajută la eliminarea metalelor toxice și a altor substanțe nocive din organism.

Este important să menționăm că aceste metode de curățare a sistemului limfatic sunt recomandate de naturiști, dar nu există suficiente dovezi științifice care să le susțină eficacitatea în mod concludent.

Înainte de a începe orice tratament sau dietă de detoxifiere, este întotdeauna recomandat să consultați un medic sau un specialist în domeniul sănătății.

Sursa foto: www.kilocalorii.ro