• Home
  • Actualitate
  • Românii cărora statul le dă până la 750 de lei începând cu 2024. Cine sunt cei care pot beneficia de acești bani? Proiectul a fost adoptat deja de Senat

Românii cărora statul le dă până la 750 de lei începând cu 2024. Cine sunt cei care pot beneficia de acești bani? Proiectul a fost adoptat deja de Senat

Românii cărora statul le dă până la 750 de lei începând cu 2024

Românii cu venituri mici primesc o veste excelentă în prag de sărbători: Senatul a adoptat un proiect legislativ care oferă un ajutor financiar de până la 750 de lei. Acest sprijin se adresează familiilor și persoanelor cu venituri reduse, având ca scop compensarea costurilor pentru achiziția și montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică în imobile de tip condominiu, conectate la sisteme centralizate de încălzire sau echipate cu surse proprii de producere a energiei termice.

În plus, proiectul legislativ amână termenul limită pentru echiparea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă până în decembrie 2024.

Beneficiarii acestui ajutor financiar trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Venit pe membru de familie sub 2.000 de lei.
Vârsta sub 60 de ani, asigurând astfel capacitatea de muncă.
Pentru a primi ajutorul financiar, beneficiarii trebuie să prezinte o factură și un proces-verbal de montare emise de o firmă autorizată pentru sistemele de repartizare a costurilor de energie termică. Aceste sisteme includ și robinetele pentru reglarea consumului de energie termică.

Suma de 750 de lei acordată ca ajutor financiar poate fi utilizată până la data de 27 decembrie 2024. Bugetul alocat pentru acest proiect legislativ este de aproximativ 375 de milioane de lei și va fi distribuit prin carduri de energie. Această inițiativă reprezintă un pas important pentru sprijinirea celor cu venituri reduse în fața costurilor crescute la energie, conform informațiilor de pe româniatv.net.