• Home
  • Religie
  • Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti astazi de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul pentru noroc și bunăstare

Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti astazi de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul pentru noroc și bunăstare

Ce nu ai voie sa faci pe 29 august. Rugaciunea puternica pe care sa o rostesti in ziua Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul 1 1024x683 1

Pe data de 29 august credincioșii prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Este una dintre cele mai importante sărbători din luna august și ultima mare sărbătoarea din anul bisericesc, deoarece pe 1 septembrie începe noul an.

În Calendarul Ortodox, sărbătoarea este marcată cu cruce roșie. Există câteva tradiții și obiceiuri care se respectă în Ajunul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, tradiții pe care credincioșii le respectă pentru a avea parte de sănătate și bunăstare tot anul.

Rugăciunea pe care este bine să o rostești pe 29 august

„O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut.

Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. 

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat.

Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi.

Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. 

Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!”.