• Home
  • Actualitate
  • S-a săturat să muncească în străinătate și a venit să muncească pentru el! „Mai bine muncesc 15 ore în țara mea, pentru mine!”

S-a săturat să muncească în străinătate și a venit să muncească pentru el! „Mai bine muncesc 15 ore în țara mea, pentru mine!”

munca in strainatate

Un român s-a săturat să muncească în străinătate și a venit să muncească pentru el, în țară. Ionuț Crăciun din Ghimpețeni, Olt, a lucrat mai bine de 10 ani în străinătate, iar acum s-a întors acasă să facă agricultură în familie. Ionuț spune că preferă să muncească și 15 ore în țară, pentru el, decât să lucreze în străinătate, pentru alții, câte 10 ore pe zi.

S-a săturat să muncească în străinătate și a venit să muncească pentru el

Ionuț Crăciun din Ghimpețeni, Olt, este unul dintre românii care din dorința de a avea un trai mai bun a plecat să muncească în străinătate. Bărbatul a lucrat mai bine de 10 ani  în ferme din Anglia şi Irlanda. Sătul să muncească 10 ore pe zi sau mult pentru alții, Ionuț a decis să se întoarcă acasă și să muncească pentru el. Cu experiența dobândită în străinătate, bărbatul s-a decis să facă agricultură alături de familie și să muncească pentru el.

„Decât să muncesc 10 ore pentru altcineva, în altă țară, mai bine muncesc 15 ore în țara mea, pentru mine. Am destulă experiență încât să mă apuc de agricultură la mine în țară, continuând munca părinților mei. Poate că voi munci mai multe ore decât lucram la patroni, în străinătate, dar măcar o fac pentru mine el. Așa muncesc cu mai mult drag pentru că voi fi alături de familie“, a precizat Ionuț Crăciun.

Bărbatul susține că va desfășura o activitate în care toată familia este angrenată. Cel mai mic membru al familiei lui Ionuț este fetiţa în vârstă de un an, care stă acasă şi îi aşteaptă. Ionuș muncește acum alături de soţia, mama şi tatăl lui. Ionuț cultivă pepeni, o îndeletnicire despre care spune că este o tradiție rămasă în familia sa.

Ionuț își vinde produsele în Slatina și Pitești

În prezent, familia Crăciun cultivă pepeni roșii, usturoi și varză pe terenurile din Ghimpețeni. Produsele sunt, apoi, vândute în Piața Producătorilor Olteni de lângă Consiliul Județean Olt, precum și în Piața Zahana din Slatina și în Piața din Pitești.

Până anul trecut, părinții lui Ionuț obișnuiau să își vândă produsele pe marginea drumului. Acum, Ionuț a decis să strice tradiția familiei în ceea ce privește comercializarea produselor și merge să vândă în piețe.

„Anul acesta avem două hectare de pepeni, două hectare de varză, două hectare, aproape trei, de usturoi. Recoltăm şi vindem în funcţie de sezon. Acum, vara, merg pepenii, iar toamna usturoiul şi varza. Înainte de anul acesta, până să mă implic eu, părinţii mei vindeau tradiţional, prin sate. Mergeau cu maşina, cu căruţele şi vindeau ambulant. Acum am reuşit să luăm un loc în Piaţa Zahana din Slatina, mai avem şi la Piteşti şi încercăm să ne promovăm produsele aşa cum putem. Deosebirea faţă de ce se întâmplă în străinătate este că avem o calitate mai bună a produselor. Doar că, la noi, promovarea şi desfacerea sunt cele mai mari probleme. Ei sunt foarte bine dezvoltaţi pe desfacere şi sunt mai evoluaţi din acest punct de vedere, dar la nivel de calitate nu au ce avem noi. Produsele noastre sunt mult mai bune”, a mai spus Ionuț Crăciun, bărbatul care s-a săturat să muncească în străinătate și a venit să muncească pentru el.