Salata de gogonele cu ceapa la borcan – Excelente ca garnitura pentru orice fel de mancare

VA Press

Salata de gogonele cu ceapa la borcan

Rețeta noastră vă va ajuta să pregătiți aproximativ nouă borcane de jumătate de litru. Începeți cu trei kilograme de roșii verzi și o jumătate de kilogram de ceapă. Vă veți bucura de gustul pătrunzător al legumelor proaspete accentuat de cele trei linguri de sare.

Marinada aduce un gust unic acestui preparat. Este alcătuită din patru pahare de apă, două căni de oțet 10%, 350 de grame de zahăr, cinci frunze de dafin și opt boabe de ienibahar.

Pentru a pregăti salata, tăiați roșiile în sferturi sau optime și ceapa în rondele. Puneți aceste legume într-un bol mare, adăugați sare, amestecați și lăsați-le deoparte peste noapte. Dimineața, scurgeți sucul rezultat. Încălziți ingredientele pentru marinadă, adăugați legumele și gătiți până când roșiile își schimbă culoarea.

Finalizați prin transferul salatei fierbinți în borcane curate, sterilizate și uscate. Înșurubați capacele imediat, fără să le sterilizați. Și voilà, aveti o salată de gogonele gata de savurat!

Vă mulțumim că ați ales să vă informați de pe LaSepareu.ro. Nu uitați să împărtășiți această rețetă cu grupurile din care faceți parte!