• Home
  • Culinar
  • Salata de vinete fara maioneza – reteta turceasca de post

Salata de vinete fara maioneza – reteta turceasca de post

Salata de vinete fara maioneza reteta turceasca de post

Salata de vinete fără maioneză este perfectă pentru cei care țin post. Rapidă și sănătoasă, aceasta este cea mai gustoasă rețetă turcească de vinete, numai bună de pregătit în zilele călduroase de vară.
Această salată este o alternativă sănătoasă la tradiționala salată de vinete pe care românii o fac de obicei cu maioneză din belșug.

Baba Ganoush este cea mai gustoasă rețetă turcească de salată de vinete fără maioneză, în care acest ingredient se înlocuiește cu pasta de susan- Tahini.

Salată de vinete fără maioneză – Baba Ganoush ingrediente:

2 vinete mari

2 linguri ulei de măsline

3 linguri pastă de susan

2 căţei usturoi

sucul unei lămâi

câteva fire pătrunjel

sare și piper după gust

Salată de vinete fără maioneza mod de preparare:

Cel mai important pas în prepararea salatei de vinete fără maioneză este coacerea vinetelor – fie la cuptor, fie pe grătar.

După ce vinetele au fost coapte, se lasă la scurs aproximativ 30 de minute. Salata de vinete fără maioneză se poate pregăti apoi fie cu ajutorul unui blender sau unui mixer, în funcție de textura pe care doriți să o obțineți.

Într-un bol se adaugă vinetele copate și lăsate la scurs în prealabil, alături de care se pun toate celelalte îngrediente și se amestecă până se oține textura dorită.

La final, puteți decora salata de vinete fără maioneză cu câteva boabe de rodie și cu pătrunjelul tocat mărunt.