• Home
  • Culinar
  • Salata „Perla neagră” pentru Revelion. Vei avea noroc cu carul în 2024 dacă o vei mânca

Salata „Perla neagră” pentru Revelion. Vei avea noroc cu carul în 2024 dacă o vei mânca

Salata Perla neagră

În prag de Revelion, preparatele culinare capătă o semnificație aparte, iar salata „Perla Neagră” nu face excepție. Crezută a aduce noroc în anul ce vine, această salată se distinge nu numai prin gustul său deosebit, dar și prin aspectul elegant și festiv.

Pentru a prepara această delicatesă, aveți nevoie de ingrediente alese cu grijă: 200 de grame de carne de vită, 100 de grame de nuci, 4 ouă fierte tari, câteva măsline negre de dimensiuni mai mari, maioneză de casă și 150 de grame de cașcaval.

Prepararea salatei constă în așezarea straturilor succesive de carne, nuci, 3/4 din cantitatea de cașcaval ras și ouă. Peste fiecare strat se adaugă un strat generos de maioneză pentru a lega ingredientele și a adăuga o textură cremoasă.

Finalizarea salatei se face cu o decorare artistică din restul de cașcaval ras și măslinele negre, oferind astfel un aspect atractiv și festiv preparatului. Această salată, pe lângă faptul că este o încântare pentru papilele gustative, promite să aducă noroc celor care o vor degusta în noaptea dintre ani.