• Home
  • Actualitate
  • Scandal la Poșta Română: Șefii încasează venituri astronomice în timp ce sute de angajați sunt dați afară!

Scandal la Poșta Română: Șefii încasează venituri astronomice în timp ce sute de angajați sunt dați afară!

Salarii posta romana

București, 29 august 2023 – Într-o perioadă în care Poșta Română se află sub lupa opiniei publice din cauza procesului de reorganizare ce va conduce la disponibilizarea a sute de angajați, noile date referitoare la salariile conducerii instituției adaugă un nou element de controversă.

Potrivit ultimelor declarații de avere, Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a încasat un salariu anual de 170.000 de lei în 2022, ceea ce înseamnă un venit mediu lunar de aproximativ 14.000 de lei. Spre comparație, un ministru din România are un venit lunar de circa 12.700 de lei. Însă nu doar Valentin Ștefan are un venit consistent: Ovidiu Călin, șeful Direcției Imobiliare, a avut un venit anual de 219.970 de lei, iar Georgeta Budeanu, directoarea Direcției Strategii și Politici de Dezvoltare, a încasat 181.185 de lei în anul fiscal trecut.

Aceste informații vin în contextul în care Poșta Română a anunțat săptămâna trecută că procesul de reorganizare va afecta aproximativ 300 de angajați dintr-un total de 22.000, menționând că „salariații care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică”.

Statul român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deține 93,52% din acțiunile Companiei Naționale Poșta Română S.A., iar Fondul Proprietatea deține restul de 6,48%.

În ciuda faptului că instituția a precizat că reorganizarea are rolul de a moderniza serviciile și a elimina posturile nejustificate, aceste noi date referitoare la salariile conducerii ridică semne de întrebare cu privire la echitatea și transparenta procesului. Cu un portofoliu de peste 5.500 de subunități poștale la nivel național și un volum săptămânal de peste 11 milioane de trimiteri, Poșta Română rămâne un jucător major în piața serviciilor poștale, ceea ce face ca această problemă să necesite o atenție sporită din partea publicului și a autorităților.

Fără îndoială, aceste informații adaugă un nou strat de complexitate la situația deja tensionată de la Poșta Română, solicitând clarificări și justificări suplimentare din partea conducerii.