Se dau bani de la stat pentru chirie, nuntă și sănătate. Care sunt condițiile

VA Press

Se dau bani de la stat pentru chirie, nuntă și sănătate

România își extinde inițiativele de ajutor financiar pentru cetățenii săi prin programele „Family Start” și „Student Invest”, oferind credite garantate de stat pentru a acoperi o varietate de cheltuieli, inclusiv chirie, nuntă, sănătate și achiziția de mașini.

Aceste programe au fost modificate în urma votului decisiv al deputaților miercuri, aducând modificări majore condițiilor de eligibilitate și utilizare a fondurilor. Prin programul „Family Start”, regulile privind vârsta și veniturile familiale au fost relaxate, iar valoarea creditelor garantate de stat a fost dublată.

Înainte de modificare, cuplurile trebuiau să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și un venit net lunar cumulat de până la 7.500 de lei pentru a fi eligibile. Sub noile reguli, doar unul dintre parteneri trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, iar venitul maxim admis a fost crescut la 6.000 de lei pe membru de familie sau 7.500 de lei pentru familiile monoparentale. Creditele vor ajunge acum la un maxim de 150.000 de lei.

De asemenea, „Student Invest” a văzut și el modificări similare, ridicând vârsta maximă a beneficiarilor de la 31 la 40 de ani și creșterea valorii creditului de la 50.000 la 75.000 de lei. Programul a fost extins pentru a acoperi costurile pentru mașini, instrumente muzicale, echipamente audio-video și alte obiecte necesare pentru dezvoltarea abilităților vocaționale.

Aceste programe marchează un pas important în sprijinirea românilor în domenii critice precum educație, sănătate și bunăstare familială. Proiectul de lege trebuie acum să fie promulgat printr-un decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial. Este demn de notat că un român poate beneficia doar de unul dintre programe.