• Home
  • Breaking News
  • Șeful ANPC, Horia Constantinescu, despre tragedia de la Mizil: „Nu am de ce să mă scuz”

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, despre tragedia de la Mizil: „Nu am de ce să mă scuz”

Șeful ANPC, după tragedia de la pensiunea Ferma Dacilor

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a emis o declarație în contextul tragediei petrecute la pensiunea „Ferma Dacilor”, exprimându-și indignarea față de încercările de a-i transfera responsabilitatea pentru incident.

Într-o postare pe Facebook, Constantinescu a subliniat absența unei legături directe între activitățile sale anterioare la locația respectivă și evenimentul tragic, catalogând aceste acuzații ca fiind jenante.

El a evidențiat faptul că nu este rezonabil să se aștepte ca oamenii să verifice autorizațiile unui local înainte de a-l frecventa și a criticat ideea de a deveni țap ispășitor pentru incidente neprevăzute la locații promovate de el.

De asemenea, Constantinescu a propus retoric ideea modificării Constituției și a Codului Penal pentru a reflecta absurditatea unor astfel de acuzații, menționând și impactul emoțional profund al tragediei asupra familiilor afectate, în special asupra lui Cornel Dinicu, care își va îngropa unul dintre copii.

În încheiere, a reafirmat angajamentul său de a-și continua activitatea la ANPC, subliniind că nu își reproșează nimic în legătură cu incidentul.

Redăm mesajul acestuia:

”Aș fi vrut să scriu un mesaj lung legat de nenorocirea de la Mizil.

Nu pot spune decât: Dumnezeu să îi ierte pe cei care au pierit în incendiu!

De la ce am mâncat eu acolo și promovarea produselor românești până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături.

Nu știu câți dintre dumneavoastră atunci când mâncați într-un local cereți toate autorizațiile.

A mi se transfera vina altor autorități numai pentru că dă bine mi se pare jenant.

Mă cutremură gândul că și la nivelul altor locații promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute și să devin țapul ispășitor.

Mă întreb de ce nu se demarează o modificare a constituției și a codului penal pentru ca tâmpeniile făcute la un moment dat în viață să devină o condamnare pentru tot restul existenței.

Să se discute și la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania și iertarea păcatelor.

Reintegrarea în societate trebuie de asemenea eliminată și trecut negru pe alb faptul că odată ce ai furat cireșe în copilărie nimic și nimeni nu te va putea vreodată ierta.

”Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă!”

Nu există condamnare mai mare ca aceea de a îți îngropa propriul copil.

Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-și propria familie.

Nu știu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?!

Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal și să aflu ce urmează să facă aceștia în viață?!

Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?!

Că am promovat un producător local și produsele acestuia?!

Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimiși toți cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici!

Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă! Dumnezeu să îl odihnească și să dea putere părinților!

Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte și să-i protejeze pe toți cei care au pierit in incendiu!

Eu voi continuați să vin la birou la aceleași ore și să-mi fac treaba exact așa cum trebuie!

Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!”, a scris Horia Constantinescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.