• Home
  • Actualitate
  • Serie de seisme în România: Vrancea înregistrează activitate seismică intensă

Serie de seisme în România: Vrancea înregistrează activitate seismică intensă

Cutremur

În data de 24 decembrie, zona seismică Vrancea din România a fost afectată de trei cutremure, conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP). Primul cutremur, cel mai intens dintre cele trei, având magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, s-a produs dimineața, la ora 08:06:28, la o adâncime de 100 km. Acesta a avut loc în apropierea mai multor orașe importante, printre care Focșani, Buzău, Sfântu Gheorghe, Brașov, Bârlad și Ploiești.

Al doilea seism, cu o magnitudine de 2,8 grade, a fost înregistrat în aceeași zi, dar mai devreme, la ora 5:36, având epicentrul în județul Buzău, la o adâncime de 140 km. Cel de-al treilea cutremur, cu o magnitudine de 2,7 grade, a avut loc tot în județul Buzău, la ora 2:14, și a fost localizat la o adâncime de 138 km.

În decursul lunii decembrie, România a fost martora a 13 cutremure, cu magnitudini variind între 2,1 și 4,8 grade pe scara Richter. De menționat este că cel mai puternic seism al anului, cu o magnitudine de 5,7 grade, a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.