Sfaturi practice pentru cei cărora le este mereu frig

Frigul poate afecta chiar și unele plăceri simple ale vieții precum vizionarea unui film de pe canapea.

 

Însă, unele persoane nu reușesc să se încălzească deloc, indiferent de situație. Le cunoști și tu, sunt cele care se plâng mereu că la birou este frig, că afară este frig în timp ce toată lumea pare să se simtă confortabil cu temperatura dintr-o încăpere. Dacă te recunoști în această descriere, citește rândurile de mai jos care conțin câteva informații utile pentru a ști ce să faci ca să nu îți fie mereu frig.

 

Încălzește-ți hainele în uscătorul de rufe

Acest sfat ți s-ar putea părea puțin extravagant, însă poți pune hainele în uscătorul de rufe preț de câteva minute dimineața, înainte de a te îmbrăca. Nimic nu este mai neplăcut decât să îmbraci haine reci, dis de dimineață, după ce abia ai ieșit de sub pătură.

 

Programează-ți aparatul de cafea

Priza programabilă reprezintă un dispozitiv inteligent, simplu de găsit în orice magazin de electricitate și pe care o poți folosi pentru a programa ora la care aparatul de cafea să se pună în mișcare dimineața. Poți coborî din pat și să profiți imediat de băutura ta favorită, care îți oferă energie în fiecare dimineață. Ce poate fi mai frumos decât să te trezești în miros de cafea?

 

Mănâncă suficiente calorii

Iarna avem tendința să consumăm preparate mai copioase, mai grele decât pe timp de vară și, pe bună dreptate. Corpul nostru are nevoie de ele. Este absolut normal să mâncăm mai mult iarna deoarece corpul nostru are nevoie de „carburant” pentru a-și menține temperatura și pentru a lupta împotriva frigului.

 

Glucide complexe și cereale integrale

Glucidele complexe (zaharurile lente) și cerealele integrale sunt extrem de importante deoarece ne ajută corpul să își păstreze căldura. Fibrele au nevoie de mai mult timp pentru a se descompune, mult mai mult decât glucidele simple, spre exemplu, precum pâinea sau biscuiții și acest proces nu face decât să crească căldura corporală.

 

Hidratează-te în mod corect

Atunci când afară este frig, avem tendința să consumăm mai puține lichide. Drept urmare, trebuie să avem grijă să ne păstrăm hidratați, chiar și iarna, indiferent dacă consumăm băuturi calde sau reci. Motivul este că, dacă suntem deshidratați, ne este frig. Apa este excelentă pentru corpul nostru în orice anotimp.

 

Investește în haine termice

Hainele termice pot salva viața atunci când frigul se instalează. Purtate sub haine, acasă sau afară, ne oferă cele mai bune rezultate și sunt excelente în cazul persoanelor friguroase.

 

Alege pijamaua potrivită

Pijamaua reprezintă o piesă esențială din garderoba de iarnă, de aceea este important să o alegem pe cea potrivită pentru zilele lungi și răcoroase de iarnă. Un material călduros precum flanelul, spre exemplu, este ideal deoarece îți permite să stai la cald. În plus, nu vei transpira.

Imagine: Pixabay.