• Home
  • Parteneri
  • Sfaturi utile pentru o promovare reușită cu ajutorul pliantelor

Sfaturi utile pentru o promovare reușită cu ajutorul pliantelor

LOGO E PLIANTE

Oricare dintre aceste motive reprezintă ocazia perfectă pentru a avea în vedere realizarea unui pliant reușit cu ajutorul căruia să îți atingi cu ușurință scopul – acela de a-ți promova afacerea, respectiv produsele sau serviciile pe care dorești să le oferi clienților.  

Pentru ca pliantele pe care dorești să le distribui potențialilor clienți sau unui public țintă, este nevoie să iei în calcul câteva aspecte esențiale, unele dintre cele mai utile sfaturi în acest sens fiind regăsite mai jos. 

Alege pliante care transmit un mesaj puternic

Un pliant care transmite un mesaj puternic va avea un succes mai mare. Textul scris pe care îl conține pliantul este unul care poate influența decizia publicului, tocmai de aceea trebuie ca mesajul principal să fie unul bine formulat. Este recomandat ca mesajul pe care dorești să îl transmiți să fie organizat pe trei niveluri – titlu, subtitlu și descriere. Aceste trei niveluri trebuie să fie evidențiate prin designul grafic al pliantului, iar informațiile trebuie să fie ierarhizate corespunzător. 

Alege pliante cu un design deosebit

Unul dintre pașii esențiali pentru realizarea unor pliante reușite cu care să îți promovezi într-un mod cât mai eficient posibil afacerea este acela de a acorda graficii o atenție deosebită. Grafica se referă la fotografii și diverse ilustrații, iar pentru ca aspectul grafic să fie cât mai bine realizat, este indicat să ții cont de trei elemente esențiale, respectiv mesajul, contextul și ținta. Dacă pliantul realizat va avea un design deosebit, există șansa ca în doar câteva secunde să atragi atenția publicului, iar în felul acesta să câștigi de partea ta potențiali clienți.

Pentru ca pliantul să nu ajungă în coșul de gunoi la nici câteva secunde după ce a fost distribuit sau să fie aruncat într-un colț întunecat, fără a i se acorda vreo importanță, este important ca designul acestuia să fie unul care să atragă privirile și să surprindă. Pentru aceasta, alege imagini care sunt ușor de „citit”, modele grafice care să permită titlului să iasă în evidență, contraste și culori care să surprindă, imagini de calitate, cu o rezoluție înaltă. 

 Calitate înainte de toate

Atunci când dorești să distribui pliante cu ajutorul cărora să ai parte de o promovare cât mai eficientă, nu te opri la pliante ieftine care nu oferă nicio importanță calității, ci mai degrabă alege variante de pliante care să îți satisfacă cerințele de preț, dar să fie în același timp realizate conform așteptărilor, după indicațiile profesioniștilor în domeniul comunicării. 

Pe lângă aceste elemente pe care este indicat să le aibă pliantul pentru a comunica într-un mod cât mai eficient cu ajutorul lui, nu neglija informațiile pe care le transmiți și prin intermediul acestui instrument, și verbal, în momentul distribuirii, modul de imprimare a pliantelor, precum și elementele obligatorii pe care trebuie să le aibă orice pliant pentru a oferi informațiile  în mod corect și complet.