• Home
  • Parteneri
  • Site-urile de matrimoniale, leacul singuratatii omului modern

Site-urile de matrimoniale, leacul singuratatii omului modern

dating online 2

Pentru foarte multe persoane singure, gasirea unui partener nu este o sarcina usoara. Datingul traditional, prin „cunostinte si prieteni” nu ofera atat de multe oportunitati de a cunoaste persoane noi, motiv pentru care site-urile de matrimoniale au inceput sa castige teren si sa aiba din ce in ce mai multi membri. 

Printre motivele care au dus la cresterea numarului de persoane singure si, implicit, a pietei de dating online se numara stilul de viata „pe repede-inainte”, multi fiind orientati mai mult spre cariera si mai putin spre viata personala, scaderea implicarii in relatie, dar si cresterea numarului de divorturi, numarul persoanelor singure este in crestere cu 9% de la an la an. Din pacate multe cupluri renunta rapid la o relatie, fara sa faca eforturile pe care generatiile anterioare le faceau.

Site matrimoniale – da sau nu? 

Sunt multe avantaje pentru care o persoana singura decide sa se integistreze pe un site de matrimoniale printre care: 

  • Viteza – traim intr-o lume in care totul este pe repede-inainte, asadar este posibil sa nu ai mult timp liber pentru a iesi sa cunosti oameni noi, de aceea, site-urile de dating online sunt alegerea perfecta: nu este nevoie sa iesi din casa si poti cunoaste persoane noi la doar un click distanta. 
  • Simplitatea – crearea unui cont pe un site de dating dureaza foarte putin; in cateva minute poti incepe sa discuti cu persoane noi.
  • Siguranta si confort – poti oricand sa inchei o conversatie, fara a-ti fi teama de reactia celuilalt. Fie ca vrei o relatie serioasa sau doar sa cunosti barbati sau femei online uneori nu esti dispus sa acorzi prea mult timp unui anumit utilizator. Indiferent ce nu ti-a placut la profilul sau la mesajele lui poti sa-i raspunzi simplu si direct: „Buna, iti multumesc pentru mesaj, dar din pacate eu caut altceva si nu cred ca suntem compatibili / nu ne potrivim”.
  • Lipsa presiunii – in spatele ecranului poti scapa de anumite bariere psihologice, timiditate pe care le poti intampina intr-o intalnire fata in fata. Discutiile pe un site de dating te pot ajuta sa fi tu, fara masti si fara a incerca sa pari ceea ce nu esti. 

Poate sa iasa ceva frumos dintr-o relatie inceputa pe un site de matrimoniale?

Raspunsul clar si raspicat este, DA! Exista multe cupluri care dupa o perioada petrecuta pe chat discutand, unele chiar aflate la distanță mare unul de celalalt, intr-un final s-au intalnit iar de acolo au inceput o relatie frumoasa, unele au rezultat cu timpul în căsătorie.

O relatie inceputa pe internet poate functiona in conditiile in care ambii parteneri sunt dispusi sa investeasca timp si sunt deschisi nou. La fel ca intr-o relatie obisnuita, partenerii trebuie sa formeze o echipa pentru a putea depasi obstacolele care ar putea sa apara. Chiar daca poate suna cliseic, comunicarea si increderea este baza oricarei relatii.  

Relatiile incepute pe site-urile de dating sunt foarte asemanatoare cu relatiile la distanta. Sunt foarte multe cupluri care au depasit toate obstacolele aparute de-a lungul timpului si au dovedit ca dragostea este mai puternica ca distanta.  

Daca simti ca ai gasit o persoana extraordinara pe un site de matrimoniale, merita sa ii dai acestei persoane (si relatiei in sine) o sansa. Pana la urma, nu ai nimic de pierdut.