• Home
  • Actualitate
  • Șofer de 19 ani cu permis de nouă luni provoacă accident mortal în Alba: Trei tineri decedați, alți trei răniți

Șofer de 19 ani cu permis de nouă luni provoacă accident mortal în Alba: Trei tineri decedați, alți trei răniți

Șofer de 19 ani cu permis de nouă luni provoacă accident mortal în Alba: Trei tineri decedați, alți trei răniți

Alba Iulia, 27 august 2023 – Un tragic accident rutier a avut loc în jurul orei 3:30 dimineața, în apropierea localității Sântimbru, județul Alba. Un șofer de 19 ani, aflat sub influența alcoolului, a lovit un grup de șase tineri care se aflau pe marginea drumului, în apropierea unei benzinării. Trei dintre tineri, cu vârstele de 17, 18 și 25 de ani, au decedat pe loc, iar ceilalți trei au fost răniți.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, șoferul implicat în accident deținea permisul de conducere din decembrie anului trecut. Testele efectuate la fața locului au arătat o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testele pentru substanțe cu efect psihoactiv au fost negative.

Victimele se întorseseră de la un club din Alba Iulia și doreau să cumpere ceva de la benzinăria din apropiere, la doar 100 de metri de locul unde domiciliau. Trupurile victimelor au fost răspândite pe o distanță de câteva zeci de metri, iar traficul pe DN 1 a fost blocat pe ambele sensuri.

Familia și prietenii victimelor sunt în stare de șoc, iar comunitatea locală cere măsuri stricte pentru prevenirea astfel de tragedii. Ancheta este în curs de desfășurare, iar șoferul a fost reținut pentru omor din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Ruta alternativă pentru traficul rutier este autostrada Sebeș-Turda, până la finalizarea investigațiilor la fața locului.

Poliția continuă investigațiile și avertizează șoferii să respecte regulile de circulație și să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.