Starea de sănătate a principalelor criptomonede în pandemia de Covid-19

VA Press

Pandemia de coronavirus a avut efect imediat și asupra tranzacțiilor cu monede virtuale.

Nu este greu de înțeles de ce s-a întâmplat acest lucru, în condițiile în care încrederea este principalul ingredient care face ca valoarea criptomonedelor să crească sau să se diminueze peste noapte.

Cum a influențat Sars-Cov-2 cursul bitcoin și ethereum?

12 martie 2020 este o zi fatidică, după opinia experților în monede electronice. Ea mai poate fi numită și Joia Neagră, în condițiile în care cursul de schimb la bitcoin a scăzut cu peste un sfert, comparativ cu luna mai 2019, mai exact a fost cotat sub 6.000 de dolari.

Iar în aceste condiții, mai ales în rândul investitorilor începători, s-a declanșat groaza și mulți au început să scape atât de bitcoinii în care își puseseră atâtea speranțe la începutul lunii ianuarie 2020, cât și de ethereum, care și el a scăzut dramatic, cu circa 23%, până la valoarea minimă de 143 de dolari.

Până la urmă s-a dovedit că tot aurul fizic rămâne de bază pentru mulți nu bitcoin (așa-zisul aur virtual), tranzacțiile cu acest metal prețios sporind vizibil în ultimele două luni de pandemie.

Asta în condițiile în care în ianuarie 2020, experții au sesizat că oamenii considerau că mai degrabă bitcoin este aurul virtual către care mulți investitori începeau ca să se îndrepte.

Așa se face că acțiunile pe piețele bursiere scadeau văzând cu ochii (din pricina conflictului mocnit dintre SUA și Iran), iar criptomonedele își creșteau valoarea în același timp cu aurul fizic.

Doar că a fost suficientă o boală mondială (Covid-19) pentru ca monedele virtuale să fie din nou privite cu precauție, să se vorbească despre ele ca despre niște investiții riscante, de care ar fi bine să scapi prin vânzare cât mai rapid, dacă vrei să mai salvezi ceva și să nu pierzi chiar toți banii.

Și totuși… Dacă lucrurile se vor mai liniști pe plan mondial, dacă Sars-Cov-2 va fi măcar îmblânzit, dacă nu ucis definitiv, e foarte probabil ca și piața criptomonedelor să își revină pas cu pas.

Mai ales că, este tot mai clar, până la urmă banii fizici vor dispărea cu totul, iar cei electronici reprezintă viitorul. Că va fi vorba de bitcoin, ethereum sau de vreo altă monedă virtuală o să vedem pe parcurs.

De pierdut vor avea doar aceia care au acționat din frică și au vrut să scape acum de banii virtuali din portofelul electronic cât mai repede cu putință, crezând că așa vor reduce pierderile. Pe termen scurt poate este o decizie bună, dar pe termen mediu s-ar putea să fi fie o mare greșeală.

Asemenea evenimente gen Lebăda Neagră, precum a fost și această pandemie globală, nu fac altceva decât să separe investitorii adevărați de aceia care vor doar să se îmbogățească rapid fără să depună cine știe ce mare efort.

Cu siguranță lunile acestea au fost oameni care au achiziționat la preț mai mic bitcoin, ethereum sau alte criptomonede, iar apoi, peste câteva luni, vor putea să se declare pe deplin satisfăcuți de decizia luată.

În pandemie (ca și în perioadele normale), fă tranzacții doar prin platformele specializate cu bună notorietate

Aceia care se pricep cu adevărat la tranzacții nu își pierd cumpătul cu una-cu două, sunt jucători reali pe această piață plină de adrenalină.

Ei vor utiliza întotdeauna platforme sigure pentru cumpărarea și vânzarea de criptomonede, iar Ro.Exchange este cu siguranță una dintre acestea.

Dacă bitcoin este totuși scump de achiziționat chiar și în pandemie, a cumpăra ethereum este o idee bună pentru că reprezintă o monedă electronică mult mai prietenoasă, mai accesibilă financiar chiar și pentru începători, plus că și riscurile sunt ceva mai mici în privința ei, în cazul în care apare ceva neprevăzut și valoarea ei scade și mai mult. Vezi si acest mini ghid.

Din fericire lucrurile par a se îndrepta ușor pe plan medical, deși suntem încă departe de finalul pandemiei de Covit-19, iar acest trend face ca să existe speranțe și în privința cursului monedelor virtuale care va începe iarăși să urce, chiar dacă mai timid la început. Bitcoin și ethereum nu sunt pe cale a se preda fără luptă, asta este sigur.

Vrei și tu să faci tranzacții cu criptomonede 2020? Folosește cu încredere platforma Ro.Exchange!