Știi care sunt beneficiile nebănuite ale picturii pe numere?

VA Press

Pictura pe numere este una din tehnicile utilizate pentru a profita din plin de virtuțile art terapiei. Totodată este o formă de relaxare, o modalitate de îmbunătățire a motricității fine și dezvoltare a creativității. 

Ce este pictura pe numere?

Alegând să faci picturi pe numere, vei alege să creezi un desen sau o ilustrație care a fost pregătită în acest scop. Imaginile șabloane sunt imprimate pe o pânză și au o mulțime de căsuțe numerotate. Sunt livrate cu o paletă de vopseluri acrilice, culori care sunt și ele la rândul lor, numerotate. Fiecare căsuță corespunde astfel unei culori din paletă. 

Și cum este vorba despre o activitate din ce în ce mai răspândită în ultima vreme, se va găsi pe piață o gamă variată de tablouri pe numere din care să alegi pentru a te bucura de propriile tale creații. Pentru a face activitatea mai relaxantă e indicat să alegi acele tablouri cu teme reprezentative, care te emoționează. O imagine cu o pădure verde, un câmp înflorit, un fluture gingaş care zboară te pot energiza, pe când un model cu un oraş sau o imagine abstractă te pot determina să transformi tabloul în vedeta livingului. 

Kiturile sunt cel mai adesea livrate cu un manual unde este explicată activitatea deci pictura pe numere reprezintă o activitate care îți permite să profiți de bucuria picturii fără să fii un artist. 

Pictura pe numere poate favoriza stima de sine

Nu toată lumea are un talent înnăscut de artist. Astfel că, numeroase sunt persoanele care nu reușesc să se lanseze într-o activitate artistică în ciuda faptului că și-ar dori mult asta. Grație acestor picturi pe numere, toată lumea poate să se bucure de această activitate și să obțină cele mai frumoase tablouri demne de un veritabil artist. 

Și practicând această activitate, cu siguranță că te vei simți mai bine sau mai mândru. Este gratifiant mereu să știi și să spui că tu ești cel care a realizat acel tablou foarte frumos.

Este vorba despre un proiect pe care l-ai dus până la capăt deci care va stimula și favoriza și stima de sine.

Oferă o mai bună capacitate de concentrare

Un alt beneficiu al picturii pe numere este că permite persoanei să se concentreze mai bine. Pictura îți permite să petreci momente de liniște în comuniune cu tine însuți. Necesită concentrare, ceea ce te va cufunda în întregime într-un moment intens care face apel la memorie și la capacitatea de gândire.

Dar, pictura pe numere este și un acces la artă și cea mai bună activitate pentru relaxare, care captează întreaga atenție și care se face în calm și seninătate.