• Home
  • Breaking News
  • SURSE: Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la un televizor din camera copiilor

SURSE: Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la un televizor din camera copiilor

Ferma Dacilor

La Ferma Dacilor, un cunoscut complex agroturistic, a avut loc recent un incident tragic, când un incendiu a izbucnit într-una dintre camerele unde dormeau doi copii. Surse citate de Realitatea PLUS sugerează că focul ar fi pornit de la un televizor folosit intens pentru jocuri video. Martori ai anchetei, printre care și o femeie care a observat momentul izbucnirii incendiului, susțin această ipoteză, deși anchetatorii menționează că nu există încă dovezi clare, zona afectată fiind acum doar un morman de cenușă.

Investigațiile au concluzionat că incendiul a fost cauzat de „efectul termic al energiei”, un termen tehnic ce indică suprasolicitarea instalației electrice. În contextul acestui eveniment nefericit, Cornel Dinicu, controversatul patron al Fermei Dacilor, împreună cu alți doi administratori ai pensiunii, au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca aceștia să fie prezenți în fața magistraților pentru a discuta posibilitatea arestării preventive.

Incidentul a atras atenția și asupra autorităților locale, inclusiv primarul și fostul edil de la Gura Vadului, care nu au verificat dacă pensiunea avea autorizație de funcționare, potrivit realitatea.net