• Home
  • Sănătate
  • Teiul si puterea lui vindecatoare atat pentru trup dar si pentru suflet

Teiul si puterea lui vindecatoare atat pentru trup dar si pentru suflet

366237586 891501332536630 8149899062640382843 n 1

Dacă îți plac infuziile, cu siguranță vei aprecia gustul dulce și floral al ceaiului de tei. Acest ceai este bine cunoscut pentru efectele sale sedative. Specia Tilia, cunoscută și sub numele de tei cu frunze mici, este considerată cea mai puternică dintre toate în acest sens.

Datorită proprietăților sale, nu este surprinzător faptul că medicina tradițională folosește ceaiul de tei în acest și în alte scopuri. De exemplu, este folosit pentru a scădea tensiunea arterială, a calma indigestia și a reduce anxietatea.

Ceaiul de tei are mai multe utilizări și beneficii în medicina tradițională, folosind și alte părți ale acestor copaci, cum ar fi frunzele, florile și scoarța. De asemenea, amestecurile sunt de obicei făcute cu cel puțin două specii diferite de copaci.

  1. Favorizează relaxarea: Ceaiul de tei a fost folosit de sute de ani pentru a ajuta la relaxare și pentru ameliorarea simptomelor de anxietate. Studiile arată că extractul din specia T. tomentosa sau tei argintiu are puternice proprietăți sedative. Se crede că acționează asemenea acidului gamma-aminobutiric (GABA), o substanță care suprimă excitabilitatea neuronală.
  2. Este un antiinflamator natural: Unele părți ale copacilor Tilia, cum ar fi florile și mugurii, conțin antioxidanți numiți flavonoide, care pot ajuta la reducerea inflamației și protejarea celulelor de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi.
  3. Ameliorează durerea ușoară: Antioxidanții din ceaiul de tei pot ajuta la reducerea durerii. Studiile efectuate pe animale și oameni au demonstrat că compușii prezentați în ceaiul de tei au efecte analgezice.
  4. Are proprietăți diuretice: Ceaiul de tei este folosit în medicina tradițională pentru a stimula transpirația și tusea în timpul problemelor respiratorii minore și pentru a induce diureza.
  5. Poate scădea tensiunea arterială: Unele componente vegetale ale ceaiului de tei, cum ar fi tilirozida, rutozida și acidul clorogenic, sunt asociate cu scăderea tensiunii arteriale.
  6. Îmbunătățește calitatea somnului: Ceaiul de tei este cunoscut pentru proprietățile sale sedative, care pot favoriza un somn mai odihnitor.
  7. Ameliorează durerile de stomac: În medicina tradițională, ceaiul de tei este utilizat pentru a ameliora afecțiunile stomacale și poate avea proprietăți antibacteriene care să funcționeze în gastroenterita bacteriană.

În concluzie, ceaiul de tei este o infuzie delicioasă cu multiple beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, ca și în cazul oricăror remedii naturale, este recomandat să consultați un specialist înainte de a utiliza ceaiul de tei pentru a trata sau preveni orice afecțiune.