• Home
  • Timp liber
  • Tineti tantarii departe de casa toata vara, avand aceasta planta in casa

Tineti tantarii departe de casa toata vara, avand aceasta planta in casa

Tineti tantarii departe de casa toata vara, avand aceasta planta in casa

Folosiți natura în beneficiul dvs. pentru a vă proteja casa și dormitorul de invazia țânțarilor. Un număr de plante care resping țânțarii pot fi cultivate în interior, creând un refugiu calm și liber de insecte în propria dvs. casă.

Lemongrass, lavanda și rozmarinul sunt trei dintre aceste „eroi verzi” de interior. Originar din Asia de Sud-Est, lemongrass este o plantă erbacee cu frunze perene, care poate fi cultivată cu succes în ghivece. Însămânțarea se face la sfârșitul iernii, iar planta are nevoie de o temperatură ambientală între 20 și 25°C pentru a germina. Pe măsură ce crește, planta are nevoie de un substrat bine drenat și de un loc luminos și călduros.

Lavanda, un arbust peren cu flori, și rozmarinul, o plantă aromată, sunt alte două opțiuni ideale pentru respingerea țânțarilor. Ambele preferă pozițiile însorite și solul bine drenat, și pot fi plantate în ghivece pentru a permite mișcarea ușoară prin casă.

Aceste plante resping nu doar țânțarii, ci și alte insecte, făcând din casa dvs. un loc mai confortabil și mai sigur. Fie că sunt cultivate pentru frumusețea lor sau pentru aroma lor, aceste plante au un dublu scop – aducând un plus de estetică locuinței dvs. și acționând ca un scut natural împotriva insectelor.

Alte plante precum nepeta, muscata, menta sau tutunul ornamental pot fi de asemenea folosite pentru a respinge țânțarii. Așadar, nu mai așteptați. Îmbunătățiți-vă casa astăzi și creați-vă un spațiu liber de țânțari cu aceste soluții naturale și estetice.