Tipuri de pergole aluminiu pentru terasă: Pergolă retractabilă sau pergolă bioclimatică retractabilă?

VA Press

Îți place să petreci timpul în aer liber, dar ți se pare că soarele este un pic prea aspru în timpul verii, iar capriciile vremii reprezintă un impediment în restul timpului? Dacă da, atunci poate ar trebui să iei în considerare o pergola din aluminiu pentru terasă, care să îți extindă întregul spatiu exterior.

Alegerea unei pergole aluminiu oferă atât umbră pentru soarele dogoritor, cât și protecție împotriva intemperiilor. Știai că există două tipuri de pergole aluminiu din care să poți alege pentru terasa casei tale?

Te invităm să rămâi în continuare alături de noi și să descoperi diferențele dintre pergole retractabile și pergole bioclimatice, pentru a putea face selecția potrivită pentru locuința ta. În plus, vei afla și principalele beneficii ale fiecărui tip de pergole aluminiu. Să începem!

Diferența dintre pergola retractabilă și pergola bioclimatică

Atât selecția de pergole retractabile, cât și cele bioclimatice fac parte din categoria de pergole aluminiu, care, într-adevăr, sunt o opțiune mai scumpă, însă care oferă avantaje suplimentare spre deosebire de pergolele clasice din lemn. Aluminiul este un material mult mai durabil, care nu este susceptibil la uzură sau la daunele provocate de insecte.

De asemenea, dacă alegi pergole aluminiu, vei observa că acest material necesită puțină întreținere și este ușor de curățat. În plus, pergolele retractabile sau varianta bioclimatica din aluminiu sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri și culori pentru a se potrivi oricărei preferințe.

Și datorită versatilității lor, niște pergole aluminiu sunt mult mai ușor de instalat decât cele din lemn. Așadar, dacă ești în căutarea unei pergole care va rezista testului timpului, aluminiul este soluția potrivită. Însă, înainte de pasul final, trebuie să vezi concret care sunt diferențele între o pergolă bioclimatică și una retractabilă.

Pergole retractabile

pergolealuminiu1

Acoperirea teraselor în perioada de iarnă poate fi cu ușurință făcută cu ajutorul unui sistem de pergole retractabile cu acoperiș retractabil rezistent la intemperii și condiții meteo nefavorbile. Pergolele retractabile reprezintă opțiunea populară când vine vorba despre o astfel de structură, întrucât o pergola din aluminiu este atât impermeabilă, cât și versatilă, întrucât oferă un sistem cu principiu de montaj simplu și rapid, oferind un plus stilistic pentru gradina.

Tende.ro propune un sistem de pergole aluminiu ca accesoriu excelent pentru orice terasă. Nu numai că oferă umbră și protecție împotriva soarelui, dar adaugă și valoare estetică proprietății tale.

Pergola retractabila este disponibilă într-o varietate de dimensiuni și stiluri pentru a se potrivi oricărui stil de terasă. Cu ajutorul unui acoperiș retractabil sunt ușor de manevrat, cât și de instalat și necesită foarte puțină întreținere.

O pergolă retractabilă este, de asemenea, extrem de durabilă și va rezista mulți ani. Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți înfrumuseța locuința și pentru acoperirea teraselor, o pergolă retractabilă marca Somfy este o opțiune excelentă.

Pergole bioclimatice

pergolealuminiu2

Varianta bioclimatică a unei pergole aluminiu reprezintă o opțiune modernă, de înaltă calitate, care oferă multe avantaje în raport cu alte construcții clasice. Datorită unor lamele reglabile, sistemul de pergole aluminiu cu caracter bioclimatic poate controla printr-o telecomandă atât lumina, cât și ventilația, oferind utilizatorului un echilibru perfect între umbră și lumina zilei și potrivindu-se în toate anotimpurile anului.

Structura metalică din aluminiu oferă condiții de deschidere și iluminare fără ca tu să îți perturbi liniștea pe terasa casei din cauze de vânt sau ploaie. Grație unui montaj automatizat, te poți bucura de soare și acoperirea terasei oricând dorești, întrucât sistemul de acoperire al unei pergole aluminiu de tip bioclimatic oferă rezistentă pentru diverse condiții meteo.

Alege acoperiș retractabil pentru ambele tipuri de pergole aluminiu

pergolealuminiu3

Față de alt sistem acoperire, sistemul de acoperiș retractabil al unei pergole aluminiu poate fi asamblat atât pe varianta bioclimatică, cât și pe pergola retractabilă. Prin urmare, în funcție de tipul de structură dorită, poți opta fie pentru modelul bioclimatic, ori pentru pergole retractabile.

Sistemul de acoperiș retractabil este ușor de utilizat, cu acționare electrică și control de la distanță, și poate fi automatizat pentru a se deschide și a se închide în funcție de necesități. Punând accent pe caracteristicile unice ale fiecărui spațiu, pe Tende.ro vei descoperi o selecție variată de structuri cu pergola retractabila/bioclimatica aluminiu, care se vor plia pe așteptările tale.

Pergola retractabilă este, de asemenea, durabilă, capabilă să reziste la intemperii dure pe timp de iarna atunci când este zăpadă abundentă, cât pentru condiții de vară, când soarele e dogoritor și ai nevoie de un refugiu doar al tău.

Unde poți amplasa o pergola retractabila?

Sistemul de pergole retractabile cu telecomanda poate fi instalat pe terasele caselor cu amplasare generoasă ori chiar în zone comerciale, precum restaurant, cafenea sau alte tipuri de astfel de zone deschise. Pentru un plus estetic, poți alege să incluzi și un tip de iluminat LED care să creeze un ambient deosebit în cadrul tău exterior.

Important este să alegi tipul potrivit de construcție și o structură rezistentă, care să favorizeze rezistența în timp. Tende.ro propune servicii de tâmplărie PVC pentru spații rezidențiale și comerciale. Așadar, poți intra în contact cu specialiștii Tende.ro pentru o structură cu pergola retractabila chiar de astăzi!

Sistemul de pergole retractabile/bioclimatice poate fi personalizat după bunul plac la Tende.ro!

Pergolele automate sunt o completare frumoasă pentru orice curte, terasă sau zonă de piscină. Ele vin în multe materiale și stiluri diferite, așa că există cu siguranță una care se potrivește nevoilor și gusturilor tale. Dacă ești în căutarea unei pergole aluminiu elegante, care va întoarce privirile, trebuie neapărat să iei în considerare o pergola aluminiu. Descoperă chiar acum oferta Tende.ro în materie de pergole retractabile și pergole bioclimatice!