• Home
  • Parteneri
  • Tipuri si benefii de lavete de microfibra pentru intretinerea masinii

Tipuri si benefii de lavete de microfibra pentru intretinerea masinii

Tipuri si benefii de lavete de microfibra pentru intretinerea masinii

Obtinerea unui finisaj curat pe un vehicul necesita instrumentele si soluții de curatare tapiterie auto potrivite. Lavetele din microfibra sunt o optiune populară pentru intretinerea masinii, deoarece sunt suficient de moi si absorbante pentru a curata un vehicul fara a deteriora exteriorul.

Benefiicile unei lavete microfibre

  • Sunt reutilizabile. Laveta microfibre are capacitatea de a retine multa apa, dar asta nu le afecteaza cu nimic. Le poti folosi din nou si din nou, ceea ce iti poate economisi bani.
  • Sunt durabile. Multi pasionati de automobile folosesc lavete din microfibra deoarece sunt tin mult si pot fi spalate de mai multe ori.
  • Nu vor afecta suprafata vehiculului. Cele mai bune lavete din microfibra sunt concepute pentru a nu lasa urme si pete. Materialele mai aspre pot zgaria vopseaua vehiculului si pot lasa scame in urma.

Tipuri de lavete microfibre

Textura de tip vafa – Multe lavete din microfibra prezinta o textura de tip vafa. Sunt foarte absorbante, deoarece au suprafete mai mari si sunt grozav de utilizat dupa ce ti-ai spalat vehiculul. De asemenea, poti utiliza lavete din microfibra de tip vafa pentru a curata zone ca anvelopele.

Textura cu piele intoarsa – Lavetele cu microfibra cu textura de piele de intoarsa sunt ideale atunci cand iti lustruiesti masini, camionul sau SUV-ul. Au o senzatie neteda si sunt perfecte pentru lustruirea vehiculului tau.

Lavete cu microfibra asa-zise cu “par lung” – Dacă doriesti sa indepartezi ceara, cauta un prosop din microfriba cu aceasta textura. Ele pot fi de asemenea utilizate pentru a indeparta apa si sunt cele mai bune pentru curatarea clasica. Nu sunt concepute pentru suprafete delicate. Acest tip de lavete sunt cele mai moi si sunt ideale pentru lustruire. Sunt foarte absorbante.

Cele mai bune branduri

  • MEGUIAR’S – Meguiar’s, cu sediul în Irvine, California, este bine cunoscuta in industrie datorita angajamentului sau de peste 100 de ani pentru excelenta auto.
  • CHEMICAL GUYS – Chemical Guys, cu sediul in California, este un furnizor popular de consumabile detailing auto.
  • DETAILER’S PREFERENCE – Detailer’s Preference, cu sediul în Simi Valley, California, produce o mare varietate de produse pentru detailing auto.
  • OXGORD – OxGord, cu sediul în L.A., proiecteaza o varietate de accesorii auto de inalta calitate si produse pentru casa, precum huse pentru scaune, covorase, benzi de protectie si lavete de curatare din microfibra OxGord.

Majoritatea lavetelor din microfibra sunt 80% poliester si 20% poliamida, deci sunt moi si absorbante. Cele cu un nivel mai ridicat de poliamida sunt mai bune absorbante, în timp ce cele cu mai mult poliester sunt mai predispuse sa lase scame in urma. Cele mai multe marci sunt foarte atente la compozitia si capacitatea lavetelor de a îndepărta murdaria si resturile.

Daca iti speli masina in mod regulat, iti recomand sa cumperi un pachet ce contine mai multe lavete. Unele pachete au trei pana la sase prosoape, in timp ce altele pot avea 12, 50 sau chiar mai multe. Asadar, aceasta este cea mai bun varianta, mai ales ca pretul este si mai bun.