• Home
  • Parteneri
  • Top 10 tendințe de design interior în 2022. Fii în pas cu trendurile

Top 10 tendințe de design interior în 2022. Fii în pas cu trendurile

Hai să descoperim care sunt cele 10 tendințe ale anului în materie de design interior, alături de echipa Eventimag, în rândurile ce urmează.

1.    Efectul de casetă

Este o tendință nouă în design, care presupune zugrăvirea pereților și a podului într-o singură nuanță, ceea ce încapsulează cumva spațiul, dar, în egală măsură, permite utilizarea unor obiecte decorative care stilizează ușor orice fel de interior. Fie că ne referim la alegerea unui mobilier în nuanță contrastantă sau a unor accesorii, precum sticlărie sau argintărie, acestea se vor integra ușor în imaginea de ansamblu.

2.     Mix print – culoare

Dacă ultimii ani au fost guvernați preponderent de alegerea unor culori sidefate sau pastelate, în prezent se merge pe un mix de print – culoare. De exemplu, două culori importante ale acestui sezon sunt indigo și burgundy. Fie că optezi pentru decorațiuni în casă, textile sau veselă în aceste nuanțe, oaspeții tăi vor aprecia senzația. La capitolul printuri, poți alege orice fel de structuri inspirate de natură (flori, mozaicuri, plante enorme).

3.     Reinventarea stilului nordic

Suntem, în acest an, martori a transformării stilului nordic într-o adaptare mult mai diferită cromatic, cu nuanțe tari și cu accent pe crearea unor structuri.

4.     Accent pe lumină

Anul 2022 este guvernat de tendința iluminării oportune. Fie că alegi să utilizezi lămpi electrice cu lumină artificială sau să instalezi geamuri panoramice, fiecare încăpere trebuie să se scalde în lumină.

5.     Un pic de stil retro

Designerii recomandă ca în acest an să alegi mobilă în stil retro, cu tendințe minimaliste. O canapea plușată și un scaun balansoar se vor potrivi într-o locuință dominată de lumină și nuanțe tari.

lk6kacsdif4zb3m

6.     Regândirea stilului loft

Stilul loft, atât de popular și îndrăgit, se va apropia în acest an de tendințele industriale. Poți mixa culorile tari cu efect ombre, să lași dezvelite anumite structuri de suport sau să utilizezi mobilierul tare.

7.     Locul de bază: sufrageria

Se pare că începând cu 2022 punctul de mijloc al proiectului de design va fi anume sufrageria. Aceasta va da tonul întregii structuri. Nu te teme să combini mobilier masiv cu flori decorative, abajururi sau ceramică decorativă.

8.     Anticariat atent ales

Comparativ cu tendințele anterioare, acum poți să îmbini noutatea cu vechiul. Să decorezi casa cu mobilier de anticariat și cu decorațiuni moderne.

9.     Tendințe naturale

Se va considera de bon ton în acest an să folosești natura ca inspirație, de la textile la culori.

relX0h5g41cz7va

10.     Minimalism ordonat

Rămâne în vigoare alegerea minimalistă a obiectelor, într-o structură logică.

Alege toate decorațiunile și elementele auxiliare de la Eventimag și dă-i casei tale un aspect impecabil.