• Home
  • Parteneri
  • Top 5 modele de table scolare si modul in care trebuie sa le alegi

Top 5 modele de table scolare si modul in care trebuie sa le alegi

table scolare

Fiecare dintre noi a iesit cel putin o data in viata la tabla si a trecut prin emotiile generate de acest panou destinat salilor de clasa. Daca ar fi sa fie facut un top al celor mai infricosatoare obiecte dintr-o scoala, cu siguranta Tabla scolara  ar fi pe primul loc, dupa care s-ar putea situa catalogul sau un avizier scolar unde sunt trecute rezultatele.

Tabla nu trebuie sa fie o sperietoare pentru elevi, insa, ci o sursa cat mai buna de informatie si de educatie. Tocmai de aceea, in ultimii ani s-au creat table din ce in ce mai performante, care pot juca si alte roluri, precum cel de spatiu pentru proiectare a imaginilor. Daca urmeaza sa contribui la dotarea unei sali de clasa si nu stii ce tabla scolara sa cumperi, este bine de stiut ca exista mai multe tipuri de produse de acest fel.

Cei de la www.distinctmob.ro  evidentiaza urmatoarele modele:

  • Tablele magnetice de culoare alba. Sunt din ce in ce mai populare si permit utilizarea unor markere speciale pentru scriere. Sunt mai confortabile decat tablele clasice cu creta si permit o flexibilitate mult mai mare in ceea ce priveste culorile cu care se poate scrie.
  • Tablele magnetice verzi. Sunt table pe care se poate folosi creta, insa spre deosebire de tablele clasice acestea sunt mai usor de sters. De asemenea, permit lipirea anumitor magneti pe ele.
  • Tablele rotative. Sunt extrem de practice deoarece pot fi mutate in diverse locuri din clasa, fara a fi nevoie de fixarea in perete. De cele mai multe ori sunt metaloceramice si pot avea mai multe culori.
  • Tablele cu lateralele rabatabile. Sunt asemanatoare cu cele rotative si sunt foarte practice.
  • Tablele culisante. Sunt solutii care nu ocupa mult spatiu si pot fi folosite atat cu creta, cat si cu markere. Sunt preferate de un numar din ce in ce mai mare de oameni.

Atunci cand se achizitioneaza o tabla trebuie sa se tina cont atat de modelul ei, cat si de alte mici detalii, cum ar fi modul de agatare sau materialul din care este realizata. Tinand cont ca este o tabla scolara destinata utilizarii de catre copii, va trebui sa fie cat mai rezistenta si sa se fixeze bine pe perete sau pe podea. Fixarea se poate face fie prin agatare, fie prin prindere in colturi rigide sau prindere cu clema.

Trebuie sa fie acordata atentie si locului in care este montata tabla: nu foarte sus, in asa fel incat copiii sa ajunga la ea, insa la o inaltime suficient de mare incat sa se vada de peste tot din clasa.