• Home
  • Sănătate
  • Tratament naturist pentru durerile articulare – Scapă de dureri simplu și comod

Tratament naturist pentru durerile articulare – Scapă de dureri simplu și comod

Tratament naturist pentru durerile articulare – Scapă de dureri simplu și comod

Filozofia tibetană ne învață că „oasele puternice și încheieturile flexibile ne asigură o viață lungă și sănătoasă”. Starea oaselor și articulațiilor noastre este influențată de regimul alimentar și de mișcarea fizică, factori pe care îi putem controla, dar și de îmbătrânire, asupra căreia nu deținem controlul.

Oricât de mult am face o detoxifiere internă, trebuie să ținem cont de faptul că depozitele toxice de săruri se vor forma întotdeauna pe oase și pe articulații. Aceste depozite ne limitează capacitatea de mișcare și provoacă inflamații dureroase, precum artrita, reumatismul, spondiloza.

Iată o metodă simplă de terapie, pe care o putem face singuri, cu rezultate foarte bune și necesită numai 15 grame de frunze de dafin!

Se face într-un interval de șapte zile: trei zile cura, o zi pauză, trei zile cura, în primul an, o dată la trei luni, apoi mai rar, o singură dată, în intervalul vară-toamnă. Înainte de a începe, se curată colonul printr-o clismă sau prin consumul de sucuri naturale din morcovi și/sau spanac, 500 ml/zi (pentru a nu provoca reacții alergice sau digestive).

Dacă este nevoie, se repetă clisma timp de câteva zile, apoi începeți cura. Se elimină produsele de origine animală din dietă cu șapte zile înainte de a începe, dar, mai ales, pe toată perioada curei.

PROCEDURA:

Ziua întâi: Peste cinci grame de frunze de dafin rupte sau mărunțite se pun 300 ml apă clocotită și se fierbe amestecul timp de cinci minute. Se lasă la infuzat, într-un termos, timp de cinci ore. Se strecoară și se bea la intervale de 15-20 minute, timp de douăsprezece ore. Nu beți tot extractul odată, pentru că poate provoca hemoragie.

Se repetă a doua și a treia zi. Pentru că se elimină săruri și nisip, urina poate căpăta o culoare mai intensă, de la verde spre roșu- deschis. Este un fenomen normal.