Mierea de rapiță este un sortiment apreciat, dar și foarte sănătos.
Mierea este un produs natural deosebit ce continuă să uimească prin proprietățile sale curative. Descoperit acum mii de ani, acest aliment complet obținut din natură a avut și continuă să ocupe un loc important în orice dietă. De la element folosit în ritualurile sacre și religioase ale vechilor civilizații, până la răsfăț nelipsit de pe mesele nobililor înstăriți, mierea a rămas un adjuvant în multe afecțiuni supărătoare.
De această dată, ne vom îndrepta atenția asupra mierii de rapiță. Untoasă, cremoasă și cu un loc special în preferințele iubitorilor de produse apicole, mierea de rapiță este o alegere sănătoasă.
Reducerea nivelului de colesterol
Un set de analize generale include și profilul lipidic, care cuprinde nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge. Valorile anormale ale acestei molecule pot însemna probleme de sănătate, așa cum sunt cele cardiovasculare. De aceea este necesar să menținem, pe cât se poate, un nivel optim al colesterolului, indiferent de vârstă. Consumul de miere de rapita este indicat pentru reducerea colesterolului. Schimbările alimentare pozitive sunt primul pas către o sănătate mai bună și o stare de bine.
Recomandată în probleme ale oaselor
Când suntem tineri, ne bucurăm de mișcare și mobilitate. De la o anumită vârstă, articulațiile pot începe să scârțâie și să apară afecțiuni ale sistemului osos, precum reumatism sau osteoporoză. Tot prin intermediul alimentației, putem face ceva în acest sens, încă din vreme. Și de această dată sortimentul de miere rapita este adesea recomandat în cazurile de osteoporoză. De ce? Acest fapt se datorează unei enzime, numită Q3, cu un rol dovedit în menținerea sănătății oaselor.
Protejarea organelor interne
Este cunoscut faptul că mierea are efect anti microbian și este un antibiotic natural puternic. Mierea obținută din planta de rapiță este indicată, printre altele, și pentru buna funcționare a rinichilor, afecțiuni ale ficatului, stomacului sau splinei. Pe scurt, putem spune că această miere deosebită ajută la protejarea organelor interne. Totul pornește de la planta de rapiță, un element vegetal valoros în flora din țara noastră. Aceste calități ajung și în mierea vindecătoare.