• Home
  • Externe
  • Turism cu surprize neplăcute în Grecia: Turiști, inclusiv români, victime ale metodei extracției

Turism cu surprize neplăcute în Grecia: Turiști, inclusiv români, victime ale metodei extracției

Cum sunt furati romanii in Grecia

Turiștii care aleg să-și petreacă concediile în Grecia, inclusiv români, devin tot mai frecvent victime ale unei noi metode de furt numită „extracția”. Aceasta presupune furtul parțial al sumelor de bani pentru a întârzia descoperirea de către proprietar.

O familie de români a experimentat această metodă într-un mod neplăcut în timpul sejurului lor într-un hotel de cinci stele din Thassos. În a doua zi a vacanței, au descoperit că 1.000 de euro lipsesc din portofelul lăsat în seiful camerei de hotel, potrivit unui raport de la ziare.com. Hoții, în mod strategic, nu au luat toată suma de bani, cu scopul de a întârzia momentul în care furtul urma să fie descoperit.

În urma acestui incident, familia română a raportat situația la poliția locală, care a promis să deschidă o anchetă și să analizeze imaginile de pe camerele de supraveghere, pentru a identifica persoana care a intrat în cameră.

Cu toate acestea, turiștii au fost dezamăgiți de atitudinea managerului hotelului. Aceștia s-au plâns că nu s-a implicat deloc în această situație și nu a inițiat o investigare preliminară în rândul personalului hotelului.

Această metodă de furt, împreună cu lipsa de responsabilitate și implicare din partea managementului hotelier, reprezintă un factor de risc considerabil pentru turiști, punând o umbră pe experiența concediilor petrecute în Grecia.