• Home
  • Povești
  • Un cuplu călătorește 75 de mile la fiecare 2 zile pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului pentru supraviețuirea lui

Un cuplu călătorește 75 de mile la fiecare 2 zile pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului pentru supraviețuirea lui

Un cuplu călătorește 75 de mile la fiecare 2 zile pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului pentru supraviețuirea lui

O fotografie emoționantă a unui cuplu thailandez și a fiului lor pe o motocicletă a capturat atenția și inimile oamenilor din întreaga lume, demonstrând că dragostea unui părinte nu are limite. Ceea ce părea a fi o simplă plimbare cu motocicleta s-a dovedit a fi o poveste uluitoare care frânge inimile oricui.

Un internaut a observat pentru prima dată cuplul în timp ce se plimba pe motocicletă, dar a fost uimit să vadă copilul pe care mama îl purta înfășurat într-o cârpă, cu tuburi de oxigen în nas.

Se pare că în spatele motocicletei era montat un rezervor de oxigen care era conectat la băiat. Tatăl se asigura că rezervorul de oxigen era în poziție corectă ori de câte ori se opreau la un semafor roșu și îl ajusta în consecință.

După ce postarea despre familia thailandeză a devenit virală pe rețelele de socializare, numeroase portaluri de știri au investigat povestea. S-a aflat că micuțul s-a născut cu o boală pulmonară și suferea de astm încă de la vârsta de șase luni.

Potrivit TNews, plămânii băiatului se slăbiseră progresiv, iar el avea nevoie de un rezervor de oxigen pentru a putea respira. Însă, rezervorul de oxigen nu era un lux accesibil, deoarece părinții trebuiau să cheltuiască 200 de baht (6,48 USD) pentru fiecare rezervor, înlocuindu-l la fiecare două zile.

Tatăl câștigă doar 300 de baht (9,72 USD) pe zi și a cheltuit peste 100.000 de baht (3.239 USD) pentru tratamentul fiului său. Familia locuiește în Mae Sai, cel mai nordic district din Chiang Rai, și trebuie să parcurgă o distanță de 120 km (75 mile) la fiecare două zile, de la casa lor până la spital, pentru a înlocui rezervorul de oxigen al copilului bolnav.

Tatăl a declarat că au fost nevoiți să se deplaseze cu motocicleta deoarece nu aveau mașină și transportul în comun nu era o opțiune viabilă. Șoferii de transport în comun se temeau că rezervorul de oxigen ar putea exploda și ar putea fi incomod pentru ceilalți pasageri.

Această situație i-a lăsat pe părinți cu o singură opțiune: să parcurgă distanța cu motocicleta la fiecare două zile, pentru a salva viața prețioasă a fiului lor.

Sperăm că părinții vor primi ajutorul de care au nevoie și că băiatul se va recupera complet, astfel încât să nu mai fie nevoie să depindă de rezervorul de oxigen. Această poveste emoționantă ne reamintește de puterea iubirii părintești și de sacrificiul pe care părinții îl fac pentru copiii lor în numele sănătății și fericirii lor.