Plimbarea cu barca este o adevarata sursa de relaxare si de incarcare a „bateriilor” cu energie buna, adunata din mijlocul naturii. In Romania, frumusetea acestei aventuri este cu atat mai mare, cu cat sunt multe locuri speciale si unice de explorat de catre cei care au permis de barca.
Pentru restul, care si-ar dori sa guste din aceasta fascinanta modalitate de petrecere a timpului liber, este important de stiut ca pot deveni rapid exploratori cu patalama, urmand cursuri navigatie la o scoala acreditata si cu o reputatie buna. Specialistii de la aceste institutii le vor oferi tot suportul, pentru a obtine certificatul de conducator pentru diverse categorii (A, B, C, D, S si Radio GMDSS).
Pe urmele lui Decebal, la Cazanele Dunarii
Sunt mai multe locuri unde posesorii de barci se pot plimba prin Cazanele Dunarii, dar un lucru ramane la fel: frumusetea peisajului, indiferent de anotimp. Cele mai importante obiective care pot fi admirate in periplul pe apa sunt: Tabula Traiana – o placa memoriala, situata pe malul sarbesc, care aminteste de victoriile romanilor impotriva dacilor.
Un alt obiectiv foarte cunoscut, situat in aceasta zona, este si Chipul lui Decebal, o lucrare imensa, are este cea mai mare sculptura in piatra de pe continentul european. Acest chip a devenit un simbol al defileului Dunarii, marcand si locul unde fluviul are cea mai mare adancime – 120 de metri!
Tot la Cazanele Dunarii si tot cu barca, se poate vizita si Grota Veterani, despre care dacii credeau ca ar fi sanctuarul lui Zamolxis. Grota este inalta si in partea superioara are o fereastra prin care patrunde lumina soarelui.
Aventura pe Marea Neagra
Multi romani sunt familiari cu serialul romanesc „Toate panzele sus”, ecranizarea romanului omonim al lui Radu Tudoran, ale carui intamplari se petrec si in largul Marii Negre. Micul echipaj, format din sase barbati, o femeie, un adolescent si un caine are parte de aventuri care mai de care mai palpitante. Pe multi navigatori din ziua de astazi, serialul i-a inspirat si i-a facut sa urmeze aceasta cale.
Marea Neagra este una dintre cele mai interesante destinatii din Romania, datorita frumusetii ei speciale. Pentru navigatia maritima este nevoie de obtinerea unui permis categoria C, prin intermediul caruia se poate naviga pe mari si oceane pana la distanta de 6 mile marine fata de tarmul cel mai apropiat. Cu un permis categoria B, orizontul se largeste, la propriu, pentru ca se poate inainta pana la 24 de mile marine fata de uscat.
Navigatorii pasionati cu adevarat de a cutreiera marile si oceanele lumii au nevoie de categoria A, cu care se pot cutreiera toate marile si oceanele din lume, dar si toate apele interioare.
Insula Mica a Brailei – periplu prin a doua delta
Cu barca pe Insula Mica a Brailei poate fi o experienta memorabila pentru toti cei pasionati de frumusetea naturii salbatice. In vremea calda, peste 60 de specii de pasari sedentare pot fi intalnite in vazduh, dar si peste 100 de specii de pasari migratoare. Verdele crud al vegetatiei, ostrovele si lacurile sunt mai spectaculoase decat in documentarele despre locatiile de vis din lume.
Iubitorii aventurilor pline de adrenalina pe apa de la Skipper Academy recomanda petrecerea timpului liber in sanul naturii, la bordul barcii personale, pentru o viata sanatoasa si fericita.