Usa – primul mijloc de protectie fata de jafurile din locuinte

Fara indoiala, casa noastra este este deosebit de vulnerabila in fata furturilor. Faptul ca aici sunt adapostite obiecte de valoare sau bani in numerar vor atrage intotdeauna rau-facatori dornici de a dobandi in mod ilegal aceste bunuri, prin diverse moduri si actiuni. Dincolo de sisteme tehnologice, de aplicatii si aparaturi electronice, unul dintre cele mai bune lucruri in care putem investi pentru asigurarea protectiei unei case ori a unui apartament si a stopa (sau diminua) actiunile hotilor este usa exterioara. 

Cu o usa ce ofera siguranta dorinta, limitam posibilitatea infractorilor de a accesa bunurile de valoare si crestem timpul necesar acestora pentru preluarea respectivelor obiecte, bani, bijuterii etc. Aceasta prima “bariera fizica”, daca o putem denumi astfel, va putea fi apoi “intarita” si de sisteme moderne de securitate, ce au un rol binedefinit si nu trebuie deloc neglijate.

O casa protejata impotriva jafurilor incepe cu prima bariera – usa de intrare

Usa exterioara, ca mijloc mecanic de siguranta, ii poate face pe hoti sa renunte la planul lor si sa nu mai acceseze respectivul spatiu. Chiar si autoritatile acreditate sa educe, sa instruiasca si sa informeze populatia asupra acestei tematici ne recomanda alegerea unei usi securizate pentru un interior in siguranta!

Recomandarile Politiei Romane referitoare la alegerea usilor de intrare in locuinte:

 • Usa de intrare in casa (ori apartament, birou etc.) trebuie sa fie fabricata din materiale rezistente la abuzuri mecanice si termice
 • Tocul trebuie sa fie intarit cu o armatura rezistenta si sa fie bine prins in perete
 • Balamalele trebuie sa fie bine fixate in toc si usa
 • Inchiderea folosita de usa sa fie realizata pe baza unui sistem securizat, de preferat in mai multe puncte.
 • Incuietorile trebuie sa fie prevazute cu chei care sa nu poata fi multiplicate cu usurinta.

Poti sa faci fata fricii, ingrijorarii si sa comanzi chiar acum usile potrivite pentru exterior, la Helios, prin dealerii din judetul tau. Ai functii menite sa iti confere siguranta de care ai nevoie, atat tu, cat si familia si bunurile tale, oferindu-ti usi stabile, eficiente si de incredere. Varful de echipare al acestor usi exterioare din PVC si aluminiu iti ofera:

 • O rezistenta excelenta la efractie si intemperii datorita panelului de 52 de mm
 • O izolatie termica fara repros, cu valori ridicate
 • Posibilitatea instalarii de sticla antiefractie, securizata, in optiuni mate sau decorative
 • Rezistenta crescuta la fortare si la lovire
 • Garantie impotriva decolorarii si deformarii in timp

Sfatul nostru?

Inainte de a alege o usa, intelege trasaturile ce arata nivelurile tehnice de siguranta impotriva spargerilor de locuinte. Astfel, protectia antiefractie implica mai multe praguri de siguranta. Ai de ales intre nivelul de siguranta si cel ridicat  de protecţie, conform DIN EN 1627. Iata ce reprezinta abrevierile pe care le vei gasi in descrierile usilor exterioare:

 1. Clasa RC2N – Protecţie crescuta împotriva utilizării sculelor simple (şurubelniţe, cleşte etc). 
 2. Clasa RC2 – Pe langa factorii de mai sus, include si folosirea unui geam securizat. 
 3. Clasa RC3 – Protecţie recomandata împotriva folosirii de scule grele (cum ar fi rangile, ciocanele etc).
 4. Clasa RC4 – O certificare suplimentara in rezistenta fata de efractie si fata de incendii (protectie chiar si fata de ciocane mari, surubelnite electrice, chei, topoare, taietoare de suruburi etc) .

Astfel, primele doua grade te protejeaza impotriva hotului “ocazional”, nivelul 3 impotriva infractorului “obisnuit”, iar nivelul 4 face fata rau-facatorilor experimentati.

Acum ca ai aflat cat de importanta este aceasta parte a locuintei tale, descopera intreaga gama de usi de intrare, din PVC si aluminiu, la Ferestrehelios.ro! Poti sa compari produs cu produs sau ai libertatea de a face un tur virtual in showroom-ul de ferestre si usi si a te bucura de consultanta online alaturi de specialist Helios.