• Home
  • Actualitate
  • Verificarea Vechimii în Muncă Online: Procedura Simplificată

Verificarea Vechimii în Muncă Online: Procedura Simplificată

cartedemunca

Pentru a verifica vechimea în muncă, acum este posibil să se acceseze aceste informații online, printr-un proces simplu și eficient. Utilizatorii trebuie să aibă un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii pentru a accesa aceste date.

Conform adevarul.ro, iată pașii ce trebuie urmați:

  1. Autentificarea în cont: Accesează site-ul www.cnpp.ro și apasă pe butonul „Autentificare” situat în colțul dreapta-sus al paginii. Introdu e-mailul și parola setate pentru contul tău, apoi apasă pe „Autentificare”.
  2. Accesarea meniului: Odată logat, vei avea un meniu în partea stângă a ecranului. Selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.
  3. Alegerea documentului: În această secțiune, poți opta pentru un document cu stagiile lunare de cotizare (începând cu aprilie 2001) sau pentru unul cu stagiile anuale de cotizare. Apasă pe „Genereaza raport actualizat” după ce ai făcut selecția.
  4. Detalii despre documente: Raportul lunar îți va arăta detaliile vechimii luna cu luna (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatori), în timp ce cel anual oferă doar o vedere de ansamblu anuală.
  5. Informații anterioare lui aprilie 2001: Pentru a accesa datele anterioare introducerii evidenței electronice a muncii, selectează „Informatii din carnetul de munca” și apasă pe „Genereaza raport actualizat”.
  6. Generarea raportului: După ce ai solicitat un raport, așteaptă câteva minute pentru ca acesta să fie generat în sistem și să devină disponibil în contul tău.
  7. Notificare și descărcare: Vei primi un e-mail de notificare când raportul este gata. Poți descărca raportul în format PDF din contul tău de pe site-ul CNPP, accesând secțiunea în care ai solicitat generarea acestuia.

Această procedură facilitează accesul la informații esențiale privind vechimea în muncă, făcând procesul mai rapid și mai accesibil pentru toți cei interesați.