Vrei să călătorești, dar să eviți aglomerațiile de turiști? Iată 5 destinații ideale în Europa!

Locurile celebre din lume sunt de obicei pline de turiști, iar grupurile mari de persoane pot fi destul de gălăgioase și obositoare, exact ce nu ai nevoie atunci când ești în vacanță. Dacă vrei să călătorești în zone minunate, unde te poți relaxa și încărca de energii pozitive, fără a fi deranjat de o mulțime de oameni, află de mai jos care sunt cele mai încântătoare locații de vizitat din Europa!

Iată 5 destinații de vis pe care să le treci pe lista ta de călătorii în următoarea perioadă:

  • Fortul Bourtange din satul Groningen, OlandaFortul Bourtange Olanda 1024x768 1

Acest Fort este în formă de stea și a fost construit în timpul Războiului de Optzeci de ani împotriva Spaniei. Finalizat în 1593, Fortul a fost gândit de arhitecții din acea vreme în așa fel încât să fie protejat împotriva focului de artilerie direct. Când războiul s-a încheiat, acesta a fost abandonat. Începând cu secolul al XIX-lea, structura aparține comunității locale și reprezintă o destinație de neratat.

  • Satele vechi din regiunea Alentejo, PortugaliaStrada in orasul Marvao Portugalia 1024x677 1

Când auzim Portugalia, toată lumea se gândește la capitala Lisabona, însă în această țară minunată există nenumărate locuri frumoase care trebuie vizitate. Alentejo este o regiune din centrul sudic al Portugaliei, la granița cu Spania și este recunoscută pentru satele sale vechi, pitorești și liniștite. Chiar dacă în ultima perioadă, turismul începe să fie tot mai dezvoltat, nu vei găsi aici atât de mulți călători precum în alte orașe extrem de cunoscute. Dacă ajungi în această zonă, vizitează Serpa, Mertola sau Marvao, cu siguranță nu vei fi dezamăgit.

  • Parcul Național Burren, IrlandaParcul National Burren din Irlanda 1024x680 1

Dacă îți place natura și vrei să mergi în drumeții, unul dintre cele mai interesante locuri din Europa unde este obligatoriu să ajungi este Parcul Național Burren din Irlanda. O regiune stâncoasă, formată cu milioane de ani în urmă și cu o floră deosebit de frumoasă, trebuie vizitată în special primăvara când florile colorate oferă un spectacol unic printre pietrele gri de calcar. Parcul este un adevărat muzeu în aer liber, existând aici peste 80 de morminte care datează din epoca mezolitică și cea a fierului.

  • Satul Cadaques, SpaniaCase albe din Cadaques Spania 1024x685 1

Spania este o țară minunată care trebuie vizitată cel puțin o dată-n viață. Dacă ai vizitat deja Barcelona, Madrid și celelalte orașe faimoase din această țară, este timpul să descoperi și alte locații spectaculoase, cu mai puțini turiști. Există o mulțime de curse România-Spania, așadar îți va fi foarte ușor să ajungi în orice regiune îți dorești.  

O destinație care nu trebuie ratată este Cadaques, o așezare pitorească, situată în regiunea Girona. Având plaje de nisip superbe, case albe deosebit de frumoase și străduțe idilice, nu este de mirare că Salvador Dali a iubit mult acest sat de pescari, considerându-l adevărata sa casă. Dacă ajungi vreodată aici, trebuie neapărat să vizitezi reședința de vară a celebrului pictor suprarealist, dar și centrul istoric care este fermecător.

  • San Marino, Republica San MarinoCastel din San Marino 1024x682 1

Republica San Marino este un microstat enclavă în Peninsula Italică care trebuie inclus pe lista ta de destinații uimitoare din Europa. Considerat cea mai mică națiune din bătrânul continent, San Marino a fost construit în timpul Imperiului Roman, în jurul anului 301 î.Hr. Arhitectura sa deosebită, muzeele, casele și străduțele pitorești te vor fermeca, iar pantele abrupte, stâncile și castelele antice îți vor oferi senzația că te afli într-un fermecător basm medieval.

În concluzie, există nenumărate locuri frumoase care nu sunt înțesate de turiști și merită văzute. Data viitoare când vrei să călătorești undeva și cauți liniște, relaxare și locații pline de farmec, adaugă aceste destinații pe lista ta de vizitat și cu siguranță nu vei regreta.  

Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com, Shutterstock.com