• Home
  • Parteneri
  • Vrei să te muți în casă nouă? Iată 3 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont!

Vrei să te muți în casă nouă? Iată 3 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont!

Vrei sa te muti in casa noua Iata 3 lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont

Achiziționarea unei case este una dintre cele mai mari decizii din viața de adult și merită să depui tot efortul pentru a te asigura că faci alegerea corectă. Prea mulți oameni comit greșeli în cumpărarea de locuințe, ceea ce îi face să se confrunte cu sentimentul frustrării, care le afectează bunăstarea și chiar situația financiară, atunci când sunt nevoiți să se mute din nou.

Chiar dacă ești la prima ta casă, nu trebuie să pleci în căutarea acesteia cu gândul că este temporară, deoarece majoritatea oamenilor ajung să locuiască în casele lor pentru perioade mult mai lungi decât au preconizat inițial.

 

Iată 3 lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști când pornești în căutarea unei case, pentru a nu lua decizii pe care să le regreți mai târziu:

 

  1. Locația și împrejurimile

Agenții imobiliari spun că cel mai important lucru la care trebuie să te gândești atunci când cumperi o casă este locația acesteia, deoarece, dacă iubești cartierul și vecinii tăi, poți trăi cu aproape orice imperfecțiune în ceea ce privește aspectul construcției. Poți modifica și înlocui detalii ce țin de design, dar, odată cumpărată, nu îți mai poți schimba locația casei. Așadar, ia în considerare apropierea oricărei locuințe potențiale de locul de muncă, farmecul cartierului, modul în care este situată clădirea pe lot, ușurința accesului, zgomotul vecinilor, traficul și animalele de companie, precum și proximitatea față de parcuri, magazine, școli și transport public.

  1. Siguranța zonei

De asemenea, ține cont de amplasarea clădirii, dacă se situează pe un deal, în pantă sau într-o altă zonă greu de tranzitat, pe jos sau cu mașina. În plus, trebuie să te interesezi cât de sigură este în cazul unor situații neprevăzute, cum sunt cutremurele, inundațiile și alunecările de teren. Pentru a te acoperi în cazul dezastrelor naturale, dar și pentru a-ți acoperi cheltuielile în cazul pagubelor produse vecinilor, recomandăm o asigurare facultativă de la Gothaer. Procedura este simplă, nu trebuie decât să intri pe site și să alegi varianta care ți se potrivește.

  1. Dimensiunea și dispunerea camerelor

Când crezi că ai găsit casa de vis, pune în balanță necesitatea versus dorința. Ai nevoie de patru dormitoare și patru băi când locuiești singur? Având în vedere faptul că România este în topul țărilor cu cele mai bune condiții de muncă la distanță, un birou la domiciliu sună foarte bine!  O casă mare vine cu foarte mult potențial, de exemplu, îți poate oferi spațiul suplimentar pe care ți l-ai dorit dintotdeauna pentru desfășurarea hobby-urilor tale, dar vei plăti facturi de încălzire și taxe mai mari. În plus, va fi nevoie de mai mult mobilier și buget suplimentar pentru decorațiuni. Înainte de a alege, gândește-te la modul în care va fi folosit noul spațiu și dacă acesta se va potrivi stilului tău de viață acum și în viitor.

În concluzie, dacă vei ține cont de aceste elemente specifice, căutările tale vor avea mai mult succes și vei avea șanse mari de a ajunge la casa visurilor tale.

 

Sursa foto: Pexels.com