Vreme Rece și Ninsoare în Capitală: Mercurul Stagnează Sub Zero

lapovita si ninsoare bucuresti c 1260x709 1

Capitala României se confruntă cu o vreme rece și ninsoare, fenomene care au început să se manifeste de la primele ore ale dimineții. Conform previziunilor Accuweather, ninsoarea este așteptată să înceteze în jurul prânzului.

Din ora 5:00, Bucureștiul este acoperit de un strat subțire de zăpadă, iar specialiștii de la Accuweather anticipează sfârșitul căderii fulgilor de zăpadă în jurul orei 12:00. Temperaturile scăzute favorizează formarea ghețușului, un pericol atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Mercurul din termometre indică valori negative, iar maxima zilei în Capitală nu va depăși 1 grad Celsius. Vântul va sufla cu aproximativ 15 km/h, iar ninsoarea va fi sporadică. Autoritățile au emis avertizare de tip „wintercast” pentru această perioadă.

Meteorologii anunță temperaturi de până la -7 grade Celsius pentru noaptea ce urmează.

Pentru ziua de vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de cod galben de vânt, valabile până la ora 8:00, în mai multe regiuni ale țării. Județele Caraș-Severin și Hunedoara, în zona montană de peste 1800 m, se așteaptă la rafale de vânt de până la 90-100 km/h.

Alte zone vizate de avertizarea cod galben, unde vântul va atinge viteze de aproximativ 60 km/h, includ localități din județele Dolj, Mehedinți și o parte din Suceava, în zona montană de peste 1800 m.

Rezidenții acestor regiuni sunt sfătuiți să rămână precauți și să se pregătească pentru condiții meteo dificile, în special în zonele montane unde rafalele de vânt pot atinge viteze periculoase.